Klantenbeoordeling 7.7/10

Hoogste spaarrente daalt onder 1%

De hoogste rente voor een spaarrekening zonder voorwaarden daalt onder 1%. Nationale Nederlanden verlaagt de spaarrente. De hoogst spaarrente is nu:

Renteverlaging Nationale Nederlanden

Vandaag heeft Nationale Nederlanden aangekondigd haar spaarrente te verlagen. Op 10 juni gaat de rente voor een spaarrekening zonder voorwaarden van 1% naar 0,9%. De verzekeraar had lange tijd de toppositie in het overzicht van de hoogste spaarrentes.

Hoogste spaarrente onder 1%

Nationale Nederlanden blijft de hoogste spaarrente bieden. Ze krijgen echter concurrentie van Delta Lloyd en Ohra, die ook een spaarrente van 0,9% hebben. Met de renteverlaging van Nationale Nederlanden daalt de hoogste spaarrente (zonder voorwaarden) onder 1%.

Opvallend: recent daalde ook de laagste hypotheekrente onder 1%.


Hogere spaarrente

Toch blijft het mogelijk om een spaarrente van 1% te ontvangen, alleen niet vrij opneembaar. Spaarders kunnen kiezen om hun spaargeld vast te zetten in een deposito of te kiezen spaarrekening met voorwaarden om zo een hogere spaarrente te ontvangen. Echter, het spaargeld is dan niet meer vrij opneembaar.

Reeks renteverlagingen

De renteverlaging van Nationale Nederlanden volgt op een hele reeks banken die hun spaarrente hebben verlaagd. De banken passen hun tarieven aan nadat de Europese Centrale Bank de belangrijkste beleidsrente voor sparen heeft verlaagd. Door sparen onaantrekkelijk te maken, hoopt de ECB dat de bestedingen stijgen. Lees ook onze spaarrente verwachting voor 2016.

Geduld van de spaarder

Met de lage spaarrente wordt het geduld van de spaarder op de proef gesteld. Daarbij is er ook nog de kans dat de spaarrente negatief wordt. In dat geval kiezen Nederlanders ervoor om hun spaargeld fysiek te bewaren, te gaan beleggen of schulden af te lossen. UItgeven, zoals de centrale bank graag zou zien, kiest een minderheid.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct