Hoogste spaarrente daalt verder

  Door: Roel 1490 keer gelezen
Hoogste spaarrente daalt verder

Opnieuw een rentedaling voor de hoogste spaarrente van Nederland. Volgende week daalt de spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekening met 0,1% naar...

Nationale Nederlanden verlaagt de spaarrente

Nationale Nederland kondigt vandaag een renteverlaging aan. De spaarbank verlaagt  volgende week de spaarrente van 0,8% naar 0,7%. De verlaging staat gepland voor 11 november.

Update: nog geen maand later daalt opnieuw de hoogste spaarrente

Ondanks de verlaging blijft Nationale Nederlanden de hoogste spaarrente bieden voor een vrij opneembare spaarrekening. De bank moet deze positie echter delen met Argenta.

Veel renteverlagingen in November

Begin november heeft een groot aantal banken hun spaarrente verlaagd, met name uit de top van het spaarrente overzicht. Bij onder andere NIBC Direct, Zwitserleven en Leaseplanbank ging de spaarrente omlaag.

Dit is opvallend, omdat hier geen directe aanleiding voor lijkt te zijn. De depositorente van de Europese Centrale Bank, een belangrijke graadmeter voor de spaarrente, is al maanden gelijk. Je leest hier meer over in onze spaarrente verwachting.

Hogere spaarrente mogelijk

De vrij opneembare spaarrekening is nog altijd de populaire spaarvorm in Nederland. Het grote voordeel is, dat je altijd bij je spaargeld kunt. De lage spaarrente nemen we dan voor lief.

Voor spaargeld dat je tijdelijk niet nodig hebt, is een hogere spaarrente mogelijk. Dit zijn je opties:

Je spaarrente verdubbelen

Een rente van 0,7% is nog altijd hoger dan de spaarrente bij een grootbank. Toch spaart het grootste deel van Nederland nog bij ING, Rabobank en ABN AMRO.

Spaar jij nog bij een grootbank? Dit is je kans om je spaarrente te verdubbelen. Stap eenvoudig met (een deel van ) je spaargeld over naar de beste spaarrente in de markt.

Spaarrente

De hoogste spaarrente? Vergelijk alle rentes.

Deposito Sparen

Vergelijk alle deposito spaarrekeningen.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.