Klantenbeoordeling 9.7/10

Hoogste spaarrente daalt verder

Opnieuw een rentedaling voor de hoogste spaarrente van Nederland. Volgende week daalt de spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekening met 0,1% naar…

Nationale Nederlanden verlaagt de spaarrente

Nationale Nederland kondigt vandaag een renteverlaging aan. De spaarbank verlaagt  volgende week de spaarrente van 0,8% naar 0,7%. De verlaging staat gepland voor 11 november.

Update: nog geen maand later daalt opnieuw de hoogste spaarrente

Ondanks de verlaging blijft Nationale Nederlanden de hoogste spaarrente bieden voor een vrij opneembare spaarrekening. De bank moet deze positie echter delen met Argenta.

Veel renteverlagingen in November

Begin november heeft een groot aantal banken hun spaarrente verlaagd, met name uit de top van het spaarrente overzicht. Bij onder andere NIBC Direct, Zwitserleven en Leaseplanbank ging de spaarrente omlaag.

Dit is opvallend, omdat hier geen directe aanleiding voor lijkt te zijn. De depositorente van de Europese Centrale Bank, een belangrijke graadmeter voor de spaarrente, is al maanden gelijk. Je leest hier meer over in onze spaarrente verwachting.

Hogere spaarrente mogelijk

De vrij opneembare spaarrekening is nog altijd de populaire spaarvorm in Nederland. Het grote voordeel is, dat je altijd bij je spaargeld kunt. De lage spaarrente nemen we dan voor lief.


Voor spaargeld dat je tijdelijk niet nodig hebt, is een hogere spaarrente mogelijk. Dit zijn je opties:

Je spaarrente verdubbelen

Een rente van 0,7% is nog altijd hoger dan de spaarrente bij een grootbank. Toch spaart het grootste deel van Nederland nog bij ING, Rabobank en ABN AMRO.

Spaar jij nog bij een grootbank? Dit is je kans om je spaarrente te verdubbelen. Stap eenvoudig met (een deel van ) je spaargeld over naar de beste spaarrente in de markt.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct