Klantenbeoordeling 8.2/10

Hoogste spaarrente verder omlaag

De hoogste spaarrente wordt verlaagd. Nationale Nederlanden verlaagt de rente voor de spaarrekening zonder voorwaarden. Sparen levert weer iets minder op.

Update: Hoogste spaarrente daalt verder onder 1%

Hoogste spaarrente

Nationale Nederlanden verlaagt per 11 maart de spaarrente voor internetsparen van 1,1% naar 1%. De hoogste spaarrente in Nederland gaat daarmee met een tiende procent omlaag. De verzekeraar bood lange tijd als enige de hoogste spaarrente.

‘Concurrentie’ op de spaarrekening

Met de renteverlaging voert Nationale Nederlanden nog steeds de lijst met de beste spaarrentes aan. De verzekeraar krijgt echter ‘concurrentie’ van NIBC en YapiKredi. Deze banken bieden allemaal een rente van 1% op de spaarrekening zonder voorwaarden.


Overstappen

De beste spaarrente is nog altijd 0,40% hoger dan de drie grootbanken, Rabobank, ING en ABN AMRO. Het ververschil tussen de hoogste en de laagste spaarrente is zelfs 0,70%. Hierdoor kan het nog interessant zijn om over te stappen met uw spaargeld. Lees onze tips om slim te sparen.

Laagste punt bereikt?

Het einde van de renteverlaging voor sparen lijkt nog niet in zicht. Volgende week komt de Europese Centrale Bank opnieuw bij elkaar om te beslissen over uitbreiding maatregelen. Een verlaging van de beleidsrente behoort tot de opties.

Deze depositorente is op dit moment negatief. Een verdere daling betekent dat banken meer moeten betalen om geld te stallen bij de centrale bank. De kans is groot dan banken hierdoor besluiten de spaarrente verder te verlagen. Zie ook onze spaarrente verwachting voor 2016.
 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Hoogste spaarrente verder omlaag".

  1. kan er niet eens aandacht besteed worden aan de woekerrente die banken nog steeds berekenen voor “rood staan”. ING rekent het schandalige percentage van 13,9%!! Dat staat niet alleen in schril contrast met de spaarrente bij ING maar ook in contrast met de andere leentarieven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct