Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheek oversluiten: kies zekerheid in coronatijden

Heb je het oversluiten van je hypotheek uitgesteld? Dan is dit hét moment om actie te ondernemen. Nu oversluiten is kiezen voor zekerheid in onzekere coronatijden.

Onzekere coronatijden

De ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus volgen elkaar snel op. In deze bijzondere tijden heeft de aandacht voor ieders gezondheid prioriteit. Ondertussen doet iedereen zijn of haar best om andere zaken zoveel mogelijk door te laten gaan.

Dit geldt ook voor hypotheekaanvragen. Wij hebben nog geen signalen ontvangen dat de doorlooptijd voor hypotheken oploopt. Banken en hypotheekkantoren werken vooralsnog gewoon door en hetzelfde geldt voor notariskantoren en taxateurs.

Toch willen we je erop wijzen dat het mogelijk slim is om een uitgestelde oversluiting naar voren te halen. Je kiest dan voor zekerheid in onzekere tijden.

Is dit hét moment om jouw hypotheek over te sluiten?Bereken vrijblijvend jouw voordeel (incl. boeterente) >

De zekerheid van een lage rente

De hypotheekrente is al extreem laag. En hoewel nog altijd geldverstrekkers hun rentes verlagen, is het de vraag hoeveel je wint door te wachten.

Kijken we naar de lange termijn, dan is een rentestijging niet uitgesloten. De verwachting is namelijk dat bedrijven het moeilijk gaan krijgen om aan hun schuldverplichting te voldoen. Ook banken houden rekening met kredietverliezen. Hierdoor stijgt de rente voor obligaties.

De vraag is of de Europese Centrale Bank hier voldoende ‘goedkoop geld’ tegenover kan zetten om geld lenen even goedkoop te houden.

Onzekerheid toegenomen

De belangrijkste reden om nu je hypotheek over te sluiten is de toegenomen onzekerheid. Dan kijken we vooral naar werknemers met een flexibel contract en zelfstandigen. Bij een terugval in inkomen is oversluiten misschien niet meer mogelijk.


Door de lage hypotheekrente vast te leggen kies je voor zekerheid van een blijvend lage maandlast.

Boeterente als drempel voor oversluiten

De boeterente is voor veel mensen een drempel om de hypotheek over te sluiten. Het is echter zo dat je deze boete ook betaalt als je niets doet, maar dan in een hogere hypotheekrente. Eerder al lieten we zien dan het mogelijk is om de boeterente te verlagen of mee te financieren in de hypotheek.

Benieuwd of oversluiten voor u voordelig is? Vraag hier een gratis berekening aan.

Dossier coronacrisis:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct