Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Hypotheek oversluiten naar NHG beperkt in 2020

  Door: Roel 2464 keer gelezen
Hypotheek oversluiten naar NHG beperkt in 2020

In 2020 wordt het minder makkelijk om de hypotheek over te sluiten naar NHG. Door nieuwe regels is een woningwaarde boven de NHG-kostengrens niet meer mogelijk.

Oversluiten naar NHG minder makkelijk

De Nationale Hypotheek Garantie wil de kostengrens voor een NHG-hypotheek gelijktrekken voor aankoop en oversluiten. Dit betekent dat het vanaf 2020 niet meer mogelijk is om een hypotheek met NHG te sluiten, als de woningwaarde boven de kostengrens ligt. Dat meldt AMweb

Je hypotheek oversluiten naar NHG wordt hierdoor een stuk minder makkelijk. Nu moet de hypotheeksom nog onder de kostengrens zitten, maar dat is in 2020 dus de woningwaarde. De NHG kostengrens wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en is nu 290.000 euro. Of 307.400 euro als je energiebesparende maatregelen neemt.

Update: de NHG-kostengrens in 2020 is vastgesteld op € 310.000,-

Kostengrens iets opgerekt

Deze kostengrens wordt in de nieuwe regels wel iets opgerekt. Je mag namelijk de oversluitkosten volledig uit eigen middelen financieren om zo de kostengrens volledig te benutten. Nu moet je de kosten voor het oversluiten van een nieuwe hypotheek nog verplicht meefinancieren in de nieuwe hypotheek.

Deze wijzigingen zijn nog niet definitief, maar moeten nog goedgekeurd worden door de Minister van Binnenlandse zaken. Lees hier meer Prinsjesdag-maatregelen.

Oversluiten naar NHG dit jaar nog interessant

NHG toevoegen aan de hypotheek is interessant vanwege de rentekorting. Ook kan zo een risico-opslag voorkomen worden. Ook komen ouderen, flexwerkers en ondernemers met NHG eerder in aanmerking voor een hypotheek.

Het kan dit interessant zijn om dit jaar de hypotheek nog over te sluiten naar NHG.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.