Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Hypotheekrente onder 1% | ABN AMRO hypotheek

  Door: Roel 15054 keer gelezen
Hypotheekrente onder 1%? Het kan binnenkort.

Op dit moment is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een rente onder 1%. Bekijk de ABN AMRO hypotheekrente:

Hypotheekrente historisch laag

Dat de hypotheekrente historisch laag is, weten we inmiddels. Een hypotheekrente onder 1% hadden echter maar weinig analisten verwacht. De laagste hypotheekrente in de markt was namelijk 1,39%. En dergelijke verlaging mag gerust een stunt genoemd worden

Hypotheekrente ABN AMRO >>>Vergelijk en vraag aan

Hypotheekrente ABN AMRO onder 1%

ABN AMRO heeft de hypotheekrente 2 jaar vast extreem verlaagd, met 0,71%. De hypotheek met NHG en annuïtaire of lineaire aflossing komt daarmee uit op 0,99%. Het gaat om de ABN AMRO budget hypotheek met daarbij het betaalpakket- /huisbankkorting. De hypotheekrente van dit product was 1,70%.

Voorwaarden voor deze lage rente

Pas je binnen de voorwaarden van deze hypotheek, dan kun je dus een ABN AMRO hypotheek met een rente onder 1% afsluiten. Dit betekent:

  • Je moet de hypotheek minimaal annuïtair aflossen.
  • Je moet binnen de NHG-voorwaarden passen, met een bovengrens van 245.000 euro.
  • Ook moet je via ABN AMRO gaan bankieren.
  • Bij een budgethypotheek zijn de voorwaarden strikter, onder andere bij de hypotheekofferte: het is niet mogelijk om de offerte kosteloos te verlengen en het renteaanbod blijft gelden als de hypotheekrente tussentijds daalt.

Selecte groep

Voor een selecte groep biedt ABN AMRO zelfs een nog lagere hypotheekrente aan:

  • Heb je een lage hypotheek in verhouding tot de woningwaarde (tot 65%), dan kom je in aanmerking voor een hypotheekrente van 0,94%.
  • Ben je via je werkgever aangesloten bij het werkgeverscollectief van ABN AMRO, dan krijg je nog eens 0,2% rentekorting. Je hypotheekrente wordt dan 0,79%.

'Rentebedenktijd' of 'addertje'

Bij deze hypotheek van ABN AMRO kun je de hypotheekrente op elk moment vast zetten. Zo biedt de bank haar klanten de mogelijkheid om snel te anticiperen bij een renteverhoging. Dit noemt de bank 'rentebedenktijd'.

De ABN AMRO hypotheekrente is nu laag door de lage beleidsrente van de ECB. De verwachting is dat de Centrale Bank dit beleid minimaal tot 2017 en mogelijk langer voortzet. Lees ook onze hypotheekrente verwachting voor 2016.

Daar zit ook meteen het 'addertje' (als we dit zo mogen noemen). De hypotheekrentes voor de lange periodes zijn bij ABN AMRO niet erg aantrekkelijk. De kans is dus groot dat het verlengingsvoorstel tegenvalt al je de rente gaat vastzetten.

Revival van de grootbanken?

Met deze ‘stunt-rente’ wil ABN AMRO zich mogelijk opnieuw positioneren op de hypotheekmarkt. De grootbanken krijgen de laatste tijd hevige concurrentie van nieuwe geldverstrekkers. Aanbieders als Munt Hypotheken en Hypotrust pakken met een lage hypotheekrente snel marktaandeel. Begin 2016 lijken de banken aan een revival begonnen.

Opvallend: eerder verlaagde ABN AMRO de rente voor een consumptief krediet. De bank is dus op meerdere fronten actief in de markt.

Reactie op renteverlaging

Met deze renteverlaging zet ABN AMRO de concurrentie op scherp. De komende weken is het afwachten hoe de andere geldverstrekkers gaan reageren. Mogelijk is dit de start van een nieuwe serie verlagingen van de korte rentevastperiodes. Tip: Schrijf je in voor de Renteflits en volg de hypotheekrente op de voet.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Renteverlaging

Als de nieuwe klanten net zo behandeld worden als de euriborhypotheek klanten dan kunnen ze hun borst nat maken.

hpotheekrente onder 1%

Zeer benieuwd naar de nieuwe opzet van ABN-AMRO bank.
Maar zou dit ook gelden voor het oversluiten van een kleine
hypotheek, of is het beter dit bij de bank zelf te informeren.

vriendelijke groet,

piet uut sneek.

Re: hypotheekrente onder 1%

Beste heer Elsinga, bij oversluiten sluit u een nieuwe hypotheek waarmee u uw oude hypotheek aflost. Valt de nieuwe hypotheek binnen de voorwaarden van ABN AMRO, dan kunt u voor deze hypotheek kiezen. De vraag is natuurlijk of dit de beste optie voor u is qua prijs en voorwaarden. Met een vrijblijvende hypotheekvergelijking kunnen we dit voor u berekenen: https://www.fx.nl/hypotheek/offerte Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (FX.nl)

Heel slim gedaan

Nu de rente op 1% gezet want over 1 maand lanceren ze rente middeling bij Abn. Op deze manier lopen ze "nog meer" rente mis voor klanten die willen middelen (verschil rente wordt hoger) en dus is het gunstiger voor abn. Want sluit jij een nieuwe hypotheek af voor 2 jaar? Er zullen meer aanvragen zijn voor rente middeling dan voor nieuwe hypotheken voor 2 jaar denk ik zo.

Rentebedenktijd

Waarom wordt dit gezien als 'addertje'? Indien gebruik wordt gemaakt van het werkgeverscollectief is de ABN Woning Hypotheek één van de tophypotheken (op moment van schrijven 2,5%), toch?
Is overigens ook sprake van een renterespijttermijn bij ABN AMRO?

Is dit overigens een goede oplossing op zo op korte termijn nog wat geld te besparen en vervolgens een lange rentevaste periode te kiezen voor een nieuwe hypotheek?