Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente prognose juni 2015

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente zich in de maand juni? Je leest het in de verwachting voor de hypotheekrente deze maand.

Groot nieuws

Begin mei is de kapitaalmarktrente plotseling gestegen. Dit was voor een aantal geldverstrekkers aanleiding om hun tarieven te verhogen voor de lange rentevastperiodes, bijvoorbeeld 10 jaar vast. Omdat dit de eerste renteverhoging in 2 jaar was, was dit direct groot nieuws.

Zet de rentestijging door?

Of de rentestijging doorzet, gaat nu pas blijken. Hiervoor moet de stijging van de kapitaalmarktrente doorzetten. Berichten hierover zijn wisselend. Na een lichte daling eind mei, is de Nederlandse tien-jaars-rente begin juni weer explosief gestegen. Het is nog afwachten hoe de banken op deze laatste ontwikkeling reageren.

Tarieven aanpassen

Dit zal niet lang duren. Als de rentestijging in mei iets duidelijk maakt, is hoe snel banken tegenwoordig de rentetarieven aanpassen aan de marktrente. In het verleden zaten enkele weken tussen een wijziging in de kapitaalmarktrente en de hypotheekrente. Nu passen banken vaak dezelfde week nog de tarieven aan.

Update: Rabobank en Argenta verhogen de hypotheekrente

Waan van de dag

Voor onze renteverwachting nemen we daarom iets meer afstand van de waan van de dag. De hypotheekrente is nog steeds historisch laag en met de crisismaatregelen van de ECB verwachten we geen grote stijging. Het blijft interessant om de kapitaalmarktrente te volgen als belangrijke graadmeter voor de hypotheekrente 10 jaar vast.

Voor juni verwachten we dat hypotheekrente stabiel blijft op het huidige lage niveau.


Tip: volg de hypotheekrente op de voet, abonneer je op de Renteflits.

Historie hypotheekrente prognose:

2016

2015

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct