Klantenbeoordeling 10.0/10

Hypotheekrente prognose september

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in september. We hebben de belangrijkste marktontwikkelingen op een rijtje gezet voor onze renteverwachting, onder andere de beurscrash en de inflatie.

Beurscrash China

Eind augustus daalde de belangrijkste Chinese beursindex in één dag met 8,5%. Het was de ontknoping van de tegenvallende vraag die al een tijdje boven de markt hing. In de val nam de Chinese beurs de internationale aandelenmarkten mee. De beurscrash was één van de tegenvallers in het economische herstel.

Tegenvallende inflatie

Een andere tegenvaller zijn de recente Europese inflatiecijfers. Hoewel de inflatiecijfers van augustus nog niet bekend zijn, stemmen die van de afgelopen maanden minder optimistisch. De sterke groei die in januari is ingezet in de Eurozone lijkt eruit. De ECB heeft hierdoor geen enkele reden om te stoppen met de stimuleringsmaatregen die mede zorgen voor de lage hypotheekrente van dit moment.

Vertrouwen gedaald

Het vertrouwen van beleggers is hierdoor gedaald en dit heeft een drukkend effect op de marktcijfers. Met name de kapitaalmarkt wordt sterk beïnvloed door de internationale handel. Deze graadmeter voor de lange hypotheekrente (bijvoorbeeld 20 jaar vast) heeft na juni een licht dalende trend ingezet. De komende tijd moet duidelijk worden of deze dip tijdelijk is.

Marge op hypotheekrente

In augustus werd bekend dat de marge op de hypotheekrente is gedaald. Geldverstrekkers hebben ervoor gekozen om de verhoging van de marktrente in mei en juni beperkt door te rekenen in de hypotheekrente. Door de toegenomen concurrentie van verzekeraars en pensioenfondsen moeten de banken mee met de renteverlagingen om niet nog meer marktaandeel te verliezen.


Renteverwachting september

Gezien deze ontwikkelingen verwachten we dat de hypotheekrente in september op het huidige lage niveau blijft en mogelijk verder daalt. Tip: schrijf je in voor de Renteflits en volg de hypotheekrente op de voet.

Historie hypotheekrente prognose:

2016

2015

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct