Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente verwachting 2020: 10 jaars rente duikt onder 1 procent

De lage hypotheekrente blijft records breken. Vandaag duikt de laagste hypotheekrente 10 jaar vast voor het eerst onder de 1%.

ABN AMRO scherpt de laagste rente aan

De laagste hypotheekrente 10 jaar vast duikt voor het eerst onder de 1%. Na een renteverlaging is het laagste tarief bij ABN AMRO nu 0,99%. Ook bij de hypotheekrente 20 jaar vast en 30 jaar vast scherpt ABN AMRO het laagste tarief verder aan.

Is dit hét moment om jouw hypotheek over te sluiten?Bereken vrijblijvend jouw voordeel (incl. boeterente) >

Om de 10-jaarsrente van 0,99% te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet de hypotheek sluiten onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarnaast zijn huisbank- en duurzaamheid korting van toepassing. Je salaris moet dus binnenkomen op een betaalrekening van ABN AMRO en het huis moet minimaal energielabel A hebben.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Geen paniek. Vandaag is Lot Hypotheken gelanceerd. De nieuwe geldverstrekker heeft ook een 10 jaarsrente van 0,99%, maar met net andere voorwaarden. Lees meer over het hypotheekaanbod van Lot Hypotheken.

Renterecord zat er aan te komen

Dit nieuw rente-record zat er al een tijdje aan te komen. De hypotheekrente daalt al lange tijd. Aan deze daling leek eind vorig jaar een einde te komen. Toen steeg de kapitaalmarktrente, een belangrijke graadmeter voor de lange hypotheekrente. Daardoor stokten de rentedalingen. Een aantal geldverstrekkers verhoogden zelfs de hypotheekrente.

Dit was tijdelijk. Door tegenvallende groeicijfers, escalatie in het conflict tussen VS en Iran en het coronavirus is de onzekerheid de afgelopen maand toegenomen. Ondertussen sluimert de handelsoorlog tussen VS en China voort. En hoewel de Brexit inmiddels een feit is, beginnen de onderhandelingen tussen de Europese Unie en Groot Brittannië nu pas echt.


Beleggers kiezen daarom voor de zekerheid, waaronder de staatsobligaties van stabiele landen. Dit zorgt voor een groter aanbod van kapitaal op de kapitaalmarkt, met als gevolg een lagere rente. Hierdoor is de ruimte voor geldverstrekkers om de hypotheekrente te verlagen toegenomen.

Onzekerheid voert vooralsnog de boventoon. We verwachten daarom dat de hypotheekrente op het huidige lage niveau blijft en mogelijk licht verder daalt. Daarbij is het interessant om de reactie van de Europese Centrale Bank (ECB) te volgen. Als de ECB besluit om de economie in de Eurozone verder te ondersteunen, dan dalen de rentes verder.

mail_outlineTip: volg de renteontwikkeling via e-mail

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct