Klantenbeoordeling 7.7/10

Hypotheekrente verwachting april 2018

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in april? Je leest het in onze hypotheekrente verwachting. Deze maand start met een licht rentedaling.

Update: bekijk hier de hypotheekrente verwachting voor mei.

Correctie op scherpe rentestijging

Na een sterke stijging van de hypotheekrente in de eerste 2 maanden van 2018, zagen we in maart een lichte correctie in de marktrente. De kapitaalmarktrente, een belangrijk graadmeter voor de lange hypotheekrente, daalde licht.

Een aantal geldverstrekkers gebruiken deze ruimte om hun tarieven aan te scherpen. Dit zijn niet alleen de prijsvechters.

Ook een grootbank als ABN AMRO meldt zich opzichtig aan de top van de hypotheekrente 20 jaar vast. Let wel op, niet iedereen komt in aanmerking voor de rentekorting van de bank voor energiezuinige woningen.
 

Ook je hypotheekrente verlagen?Bereken je mogelijkheden >


Hét moment om de hypotheekrente vast te zetten?

Anticiperen deze banken op het moment dat de hypotheek definitief gaat stijgen? Een grote groep huizenbezitters heeft de hypotheek nog altijd niet overgesloten. Nu het huizenaanbod daalt is bij deze ‘oversluiters’ nog marktaandeel te winnen. Er komt immers een moment dat ook zij hun hypotheek gaan oversluiten.


Hypotheekrente verwachting april 2018

Andere banken wachten af hoe de kapitaalmarktrente verder ontwikkelt. Op dit moment lijkt de daling van de marktrente weer wat af te vlakken. De markt kijkt met spanning naar de reactie op de importheffingen die de VS heeft afgekondigd. Europa lijkt (voorlopig) uitgezonderd te worden, maar China heeft al tegenmaatregelen aangekondigd.

Een handelsoorlog tussen de twee grootmachten zorgt voor meer onzekerheid bij beleggers. Dit kan de opwaartse druk op de hypotheekrente remmen.

Voor april verwachten we dat de hypotheekrente op het huidige niveau blijft en mogelijk nog licht verder daalt. Lees meer over de rente-ontwikkeling in 2018.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct