Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente verwachting augustus 2019

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in augustus? Lees onze renteverwachting. Deze maand verwachten we opnieuw veel renteverlagingen. Waar eindigt dit?

Update: Hypotheekrente verwachting september 2019

Lage rente breekt records

Vorige maand hebben we 47 renteverlagingen verwerkt in ons hypotheekrente-overzicht. Sommige geldverstrekkers verlaagden in juli zelfs meerdere keren hun tarieven. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de laagste hypotheekrente 20 jaar vast voor het eerst onder de 2% is gezakt.

Met deze renteverlagingen volgen geldverstrekkers de ontwikkeling van de financiële markten. Deze daalden de afgelopen maand verder naar een historische laag punt. Zo is de rente voor de 10 jaars Nederlandse staatslening recent voor het eerst onder 0% gezakt.

Nog deze zomer profiteren van de lage rente?Bereken jouw laagste rente voor aankoop of oversluiten >

Centrale banken komen in actie

De financiële markten lopen vooruit op maatregelen van de centrale banken in Verenigde Staten en Europa nemen om de economie te stimuleren.

 • De Amerikaanse centrale bank heeft deze week als eerste de daad bij het woord gevoegd. De FED verlaagde voor het eerst in 10 jaar de Amerikaanse rente.
 • Ook de Europese Centrale Bank heeft de deur opengezet voor nieuwe stimuleringsmaatregelen. Analisten verwachten dat de ECB in september de beleidsrente gaat verlagen.

Met een lagere rente kunnen banken goedkoper aan geld komen om uit te lenen. Dit moet de bestedingen en daarmee de economie stimuleren.

De vooruitzichten voor de economie zijn de afgelopen maanden minder rooskleurig geworden. De wereldwijde handel laat een zwakke groei zien, o.a. door de handelsoorlog tussen China en de VS. Het Verenigd Koninkrijk lijkt ondertussen af te stevenen op een harde Brexit.

Hypotheekrente verwachting augustus 2019

Voor geldverstrekkers komt er de komende maanden dus ruimte om de hypotheekrente verder te verlagen. De eerste (aangekondigde) renteverlagingen zijn ook al een feit. We verwachten dat in augustus de hypotheekrentes verder dalen.


mail_outlineTip: Volg de actuele rente via e-mail

Het is moeilijk te voorspellen hoever de rentes nog kunnen dalen. Veel zal afhangen van hoe de economie gaat reageren op de nieuwe stimuleringsmaatregelen. De uitspraken van met name de ECB geven een inzicht voor het rentebeleid op de lange termijn. De centrale bank heeft namelijk aangegeven dat de rentes minimaal tot de zomer van 2020 laag blijven. Lees hier meer over in deze renteverwachting voor 2020.

De hypotheekrente blijft dus nog lange tijd laag. Goed nieuws voor iedereen die een huis gaat kopen of hun maandlasten willen verlagen. Start hier jouw hypotheekaanvraag.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Hypotheekrente verwachting augustus 2019".

  • Beste, in deze renteverwachting bespreken we de trend in de markt. Banken bepalen uiteindelijk zelf in hoeverre ze de marktrente volgen. Redenen om de rente niet te verlagen of zelfs te verhogen zijn divers. Banken kunnen hun balans willen versterken door de marges op te laten lopen. In het geval van BNP Paribas kan meespelen dat ze geen hypotheken meer aanbieden aan nieuwe klanten. De druk van de concurrentie is dan minder aanwezig. Bent u niet tevreden over uw bank, dan kunt u overwegen om uw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. We berekenen vrijblijvend voor u of oversluiten voordelig is: https://www.fx.nl/hypotheek/oversluiten Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

   Beantwoorden
 1. Geacht team,

  Alle partijen in de markt hebben de rentes verlaagd, echter de BNP Paribas niet,
  sterker nog, die heeft per 2 augustus alle rentes verhoogd !!!, weet u misschien
  wat de reden is?

  Alvast dank voor uw uitleg.

  Met vriendelijke groet, Hans Haak

  Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct