Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente verwachting februari 2021

De hypotheekrente bereikte de afgelopen maand een nieuw laagterecord. Hoe ontwikkelen de rentes in februari? Je leest het in deze verwachting.

Niet eerder was de hypotheekrente zo laag als op dit moment. In januari verwerkten we maar liefst 100 renteverlagingen in het renteoverzicht. Dit resulteerde onder andere in een nieuwe laagste hypotheekrente 10 jaar vast van: 0,86%. Wat is er aan de hand?


Profiteer jij optimaal van de lage rentestand?
Bereken hier jouw laagste hypotheekrente >

Banken kunnen goedkoper aan geld komen om uit te lenen.

De hypotheekrente daalt onder invloed van stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Door geld in de economie te pompen wordt geprobeerd de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Dit steunpakket is in december nogmaals uitgebreid met 500 miljard euro.

Als deze miljarden moeten ervoor zorgen dat banken tijdens de crisis leningen blijven verstrekken en dat de rentes laag blijven.

De concurrentie op de hypotheekmarkt is toegenomen.

Door de lage rentes kiezen Nederlanders massaal voor lage maandlasten voor een lange periode. Onder andere bij de populaire 20 jaar vast rente volgen de renteverlagingen elkaar dan ook in rap tempo op.

Bovenin het renteoverzicht strijden ABN AMRO, Woonnu en Lloyds Bank momenteel om de gunst van kopers en oversluiters:


  • In 2021 zijn de hypotheeknormen verruimd voor onder andere tweeverdieners en starters. Zij zullen dit jaar opnieuw hun geluk beproeven op de huizenmarkt.
  • Ook de oversluitmarkt is nog altijd groot. Door de lage rente is de hypotheek oversluiten voor een grotere groep huizenbezitters interessant.

Hypotheekrente verwachting voor februari 2021

De ECB heeft aangegeven voorlopig niet met extra steunmaatregelen te komen. Ook is de centrale bank positiever gestemd door de start van de vaccinatiecampagne en het handelsakkoord tussen de EU en Groot Brittannië

Tegelijkertijd staat de ECB klaar om in te grijpen als de economie verder achteruit gaat. Mutaties van het coronavirus en vertraging van de vaccinatieprogramma’s worden gezien als risico’s.

Voor komende maanden verwachten we een verdere daling van de hypotheekrente, al zal deze minder hevig zijn dan afgelopen maand. Je hebt dus nog even om te profiteren van de lage rentestand. Bereken je laagste hypotheekrente voor aankoop of oversluiten.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct