Klantenbeoordeling 10.0/10

Hypotheekrente verwachting juli 2019

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in juli? Lees onze renteverwachting. Deze maand zien we de graadmeters verder dalen. Kan de hypotheekrente nog lager?

Kan de hypotheekrente nog lager?

Kan de hypotheekrente nog lager? Deze vraag werpt zich op na een nieuwe ronde renteverlagingen van de afgelopen maand. Dit had onder andere tot gevolg dat de laagste hypotheekrente 10 jaar vast en 20 jaar vast verder is aangescherpt.

Kijkend naar hoe de marktrentes recent naar beneden doken, is het antwoord ‘ja’.

Nog voor de zomer profiteren van de lage rente?Bereken jouw laagste rente voor aankoop of oversluiten >

Ruimte voor meer renteverlagingen

De afgegelopen week zijn de rentes op veel Europese Staatsleningen gedaald naar een nieuwe laagste punt. Dit biedt ruimte aan geldverstrekkers om de hypotheekrente verder te verlagen. Deze marktrentes zijn namelijk een belangrijke graadmeter voor de lange hypotheekrente, zoals bovengenoemde 10 en 20 jaar vast.

Banken kijken overigens niet alleen naar de marktrente, maar ook naar elkaar. De concurrentiestrijd tussen banken verhevigt, waardoor ze vechten om de laagste hypotheekrente. De consument profiteert!

'Economische tegenwind'

De daling van de marktrente volgt op de persconferentie van de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi. Daarin hintte hij nadrukkelijk naar nieuwe maatregelen om de economie te stimuleren. Inmiddels is meer bekend over deze maatregelen. Lees er meer over in de renteverwachting voor augustus 2019.

Als reden voor deze extra stimulus noemt de ECB-voorzitter de ‘wereldwijde tegenwind’ voor de economische groei. De handelsoorlog tussen de VS en China (en inmiddels ook Mexico) en de Brexit, zorgen ervoor dat ‘de onzekerheid stijgt en langer duurt dan verwacht’.

mail_outlineTip: Volg de actuele rente via e-mail


Rentes langer laag

Hierdoor heeft de ECB ook besloten om de beleidsrentes langer ongewijzigd te laten. De centrale bank heeft de ultralage rente minimaal tot medio 2020 vastgezet. Eerst was dit nog tot eind 2019. De hypotheekrente blijft dus langer laag.

Je kunt dus nog langer profiteren van de lage rente bij aankoop van een woning of oversluiten van je huidige hypotheek.

Dit laatste is echter slecht nieuws voor de spaarders. Zij hoeven tot dit tijd niet te rekenen op een hogere spaarrente. Wie nog iets van het rendement wil maken is aangewezen op (buitenlandse) spaardeposito’s.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct