Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente verwachting juni 2018

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in juni? Je leest het in onze hypotheekrente verwachting. Deze maand daalt de marktrente flink. Hoe reageren de banken?

Eindelijk duidelijkheid…

Wel of geen importheffingen? De financiële markten waren de afgelopen maanden in afwachting van de definitieve beslissing van de Amerikaanse president Trump. Vandaag is duidelijk geworden dat de importheffingen voor staal en aluminium ook voor de Europese Unie gaan gelden.

…maar ook nieuwe onzekerheid

De EU slaat direct terug door dezelfde tarieven te gaan rekenen voor Amerikaans staal en aluminium. Daarnaast komen er nieuwe tarieven voor typisch Amerikaanse producten als spijkerbroeken en Harley Davidson-motoren. Hoe gaat de VS hierop reageren? Zo’n handelsoorlog met over en weer beperkende maatregelen, is precies waar beleggers voor vrezen.

Daarnaast leek het er lang op dat in Italië de vorming van een nieuwe regering zou mislukken. Mogelijke nieuwe verkiezingen in september kunnen uitdraaien op een stemming voor of tegen de Euro. Ook dit zorgde de afgelopen week voor onrust op de financiële markten en doken de beurzen in de min.

Is oversluiten voor jou voordelig?Start vrijblijvend de berekening >

Hypotheekrente verwachting voor juni

Door deze onzekerheid ‘vluchten beleggers naar veilige havens’, waaronder Duitsland en Nederland. Een groter aanbod op deze kapitaalmarkten zorgt ervoor dat de rentes voor staatsleningen dalen. Hieronder is te zien dat de rente voor de 10 jaars Nederlandse staatslening weer op het niveau van januari zit.

Deze kapitaalmarktrente is een belangrijke graadmeter voor lange hypotheekrente, waaronder de populaire 20 jaar vast hypotheek. We verwachten dan ook dat de hypotheekrente in juni licht zal dalen.

Hypotheekrente verwachting juni 2018

(Bron: IEX.nl)

Rentedaling van korte duur

Deze rentedaling kan zomaar eens van korte duur zijn. Op 14 juni vergadert de Europese Centrale Bank (ECB) over het wel of niet voortzetten van het opkoopprogramma na september 2018. Nu de inflatie in de Eurozone stijgt gaan er steeds meer stemmen op om te stoppen met deze stimulering van de economie. Dit zal op termijn voor een hogere hypotheekrente zorgen.


Een nieuwe prijzenslag op de hypotheekmarkt?

Deze veranderende marktomstandigheden zal naar verwachting ook de hypotheekmarkt opschudden. Welke geldverstrekkers passen hun hypotheekrente aan en wat wordt hun nieuwe positie? Daarnaast is de concurrentie op de hypotheekmarkt toegenomen. Rabobank is het label Vista Hypotheken gestart en vorige maand is Tulp Hypotheken geïntroduceerd.

In het gevecht om de hypotheekklant daalt niet alleen de hypotheekrente, maar komen ook meer mensen in aanmerking voor een hypotheek. De komende maanden worden cruciaal voor de hypotheekrente in 2018.

Tip: wil je niets missen van de rente-ontwikkeling? mail_outlineSchrijf je in voor de Renteflits en ontvang wekelijks de actuele hypotheekrente en het laatste nieuws.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct