Klantenbeoordeling 10.0/10

Hypotheekrente verwachting november 2020

De hypotheekrente daalt nog altijd, met name voor 30 jaar vast. Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in november? Je leest het in deze renteverwachting.

Hypotheekrente verder gedaald

De afgelopen maand is de hypotheekrente verder gedaald. Met name de 30 jaars rente daalde flink. De laagste hypotheekrente voor 30 jaar vast is nu 1,63%. Daarmee is het vorige laagterecord van afgelopen maart verbroken.

Ook bij de andere populaire rentevastperiodes, zoals 10 jaar vast en 20 jaar vast zit de hypotheekrente weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis.

Dit is goed nieuws voor iedereen die in het voorjaar de hypotheek niet heeft overgesloten. Zij krijgen opnieuw de kans om te profiteren van de historisch lage hypotheekrente. Bereken hier of oversluiten voor jou voordelig is.

Nog dit jaar profiteren van de lage rentestand?Bereken vrijblijvend jouw laagste hypotheekrente >

ECB-noodpakket werkt, maar is het genoeg?

Aanvankelijk steeg de hypotheekrente fors als gevolg van de coronacrisis. Met een gigantisch noodpakket, wist de Europese Centrale Bank (ECB) deze rentestijging een halt toe te roepen.

Het noodpakket geeft banken het vertrouwen dat er voldoende geld beschikbaar blijft om uit te lenen en leningen betaalbaar blijven. Dit ruime monetaire beleid (ECB) blijft zeker tot de zomer van  2021 duren. Maar is het genoeg?

Met een toenemend aantal besmettingen en lockdown-maatregelen in veel Europese landen zijn de vooruitzichten niet rooskleurig. Of in de woorden van ECB-president Christine Lagarde: ‘de risico’s zijn neerwaarts gekanteld.’ Daarmee hint ze op nieuwe maatregelen.

In december komen er nieuwe ramingen voor de Eurozone. Dan zal duidelijk worden of er nieuwe maatregelen nodig zijn om de belangrijkste doelstellingen van de ECB in het zicht te houden.


Hypotheekrente verwachting voor november

Mogelijk komen er dus extra maatregelen van de Europese Centrale Bank om de economie van de Eurozone te stimuleren. In dat geval komt er weer meer ruimte voor banken om de hypotheekrente te verlagen.

De vraag is ook in hoeverre banken deze ruimte gaan benutten. Dat we zware maanden tegemoet gaan, kan reden voor banken zijn om de buffers te laten oplopen.

Voor november verwachten we dat hypotheekrente op het huidige lage niveau blijft. Zo profiteer je van de gedaalde hypotheekrente:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct