Klantenbeoordeling 8.2/10

Hypotheekrente verwachting oktober 2020

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in oktober? Deze maand opnieuw veel renteverlagingen. Laagste hypotheekrente 10 jaar vast nu onder 1%.

Update: lees de hypotheekrente verwachting voor november

Rente bijna op het niveau van voor de coronacrisis

De afgelopen twee weken hebben we een recordaantal renteverlagingen verwerkt. De meeste geldverstrekkers hebben inmiddels de hypotheekrente verlaagd, waaronder de grote banken ABN AMRO, Rabobank en ING.

Ook daalde de hypotheekrente 10 jaar vast weer onder 1%. Daarmee zit deze rente weer bijna op het niveau van voor de Coronacrisis.

Nog dit jaar profiteren van de lage rentestand?Bereken vrijblijvend jouw laagste hypotheekrente >

Relatieve rust op de financiële markten

Deze nieuwe ronde renteverlagingen komt na fors ingrijpen van de Europese Centrale Bank (ECB). In maart liepen de rentes snel op door toegenomen onzekerheid als gevolg van de coronacrisis. Ook steeg de vraag naar geld vanuit overheden om de economie te ondersteunen.

Met een gigantisch noodpakket is het de centrale bank gelukt om deze rentestijging onder controle te brengen. Ook heeft de ECB aangegeven minimaal tot de zomer van 2021 de economie te blijven ondersteunen.


Dit geeft banken het vertrouwen dat leningen betaalbaar blijven en er voldoende geld beschikbaar blijft om uit te lenen. Door de relatieve rust op de financiële markten kunnen geldverstrekkers het weer permitteren om zich weer meer te richten op de onderlinge concurrentie.

Hypotheekrente verwachting voor oktober

We verwachten dan ook dat de hypotheekrente in oktober licht verder daalt. Zo kun je profiteren van de gedaalde hypotheekrente:

Geldverstrekkers zullen echter een slag om de arm houden met het oog op de corona-ontwikkelingen. Ook een harde Brexit kan roet in het eten gooien. Hierdoor kan de huidige lage rentestand van korte duur zijn.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 21:00.
Bel direct