Klantenbeoordeling 8.2/10

Hypotheekrente verwachting September

Wat doet de hypotheekrente in september? Het is een vraag die veel starters en huizenbezitters bezig houdt. Zeker nu steeds meer consumenten de stap om te gaan kopen.

Hypotheekrente lang  (o.a. 5, 10 en 20 jaar rentevast)

De afgelopen maand zagen we een lichte stijging van het hypotheekrente voor de lange rentevastperiodes. Door een voorzichtig herstel van de economieën in Europa is de rente op staatsleningen iets gestegen. Deze tarieven zijn een belangrijke pijler voor de lange hypotheekrente.


De verwachting voor de komende maand is dat de hypotheekrente voor de lange rentevastperiodes gelijk blijft of licht stijgt. Veel hangt af van een verder herstel van de economie in Europa. Een mogelijk conflict in Syrië kan voor ontrust zorgen, ook op de financiële markten. Dit kan de rente op staatsleningen enigszins drukken.

Hypotheekrente kort (variabel en 1 jaar rentevast)

De hypotheekrente voor de korte rentevastperiodes is de afgelopen maand stabiel gebleven op het huidige lage niveau. Door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) is de het Euribor tarief laag. Dit tarief is een belangrijke pijler voor korte hypotheekrente.

De verwachting is daarom dat de hypotheekrente voor de korte rentevastperiodes laag blijft op huidige niveau.  De ECB heeft in augustus nogmaals aangegeven het huidige rentebeleid te blijven voeren. Dit moet het economisch herstel in Europa stimuleren.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct