Klantenbeoordeling 9.7/10

Hypotheekrente verwachting september 2020

Hoe ontwikkelt de hypotheekrente in september? Deze maand zien we de hypotheekmarkt weer in beweging komen met renteverlagingen.

Hypotheekmarkt weer in beweging

In de vorige renteverwachting gaven we aan dat de zomer gewoonlijk een rustige periode is. Geldverstrekkers zitten tijdens de vakanties niet te wachten op extra aanvragen na een renteverlaging. Daar komt bij dat geldverstrekkers ongekend drukke maanden achter de rug hebben waarin huizenbezitters massaal besloten om de hypotheek over te sluiten.

Nu is de hypotheekmarkt duidelijk weer in beweging gekomen. De eerste week van van september verlaagden 18 geldverstrekkers de hypotheekrente. Dit resulteerde onder andere in een nieuwe laagste rente voor de rentevastperiodes 10 jaar vast en 20 jaar vast. Het is voor het eerst in maanden dat de hypotheekrente serieus daalt.

Op zoek naar het beste hypotheekaanbod?Bereken vrijblijvend jouw laagste hypotheekrente >

Relatieve rust op de financiële markten

Opvallend is dat de marktrentes geen specifieke aanleiding is voor deze renteverlagingen. De kapitaalmarktrente, een belangrijke graadmeter voor de lange hypotheekrente, is als weken stabiel. Dit is duidelijk te zien onderstaande ontwikkeling van de 10 jaars Nederlandse staatsrente.

hypotheekrenteverwachting september 2020

(Bron: IEX)

In maart liepen de rentes snel op als gevolg van de coronacrisis. Het is de Europese Centrale Bank (ECB) gelukt deze rentestijging onder controle te brengen met een gigantisch noodprogramma. Dit geeft banken het vertrouwen dat leningen betaalbaar blijven en er voldoende geld beschikbaar blijft om uit te lenen.


Hypotheekrente verwachting september

Door de relatieve rust op de financiële markten kunnen geldverstrekkers het weer permitteren om zich weer meer te richten op de onderlinge concurrentie. We verwachten dat de komende maand meer geldverstrekkers de hypotheekrente verlagen.

Zo kunt u profiteren van de gedaalde hypotheekrente:

Nieuw: Woonnu hypotheken

De introductie van Woonnu Hypotheken eind augustus, lijkt een aansporing te zijn geweest in deze hernieuwde concurrentiestrijd. De nieuwe geldverstrekker nam brutaal de eerste positie in het renteoverzicht over.

Woonnu is nieuwe dochtermaatschappij van Nationale Nederlanden die zich richt op duurzaam wonen. Daarbij geldt hoe duurzamer de woning is hoe, hoger de korting op de hypotheekrente. Ook biedt Woonnu aantrekkelijke hypotheekproducten voor huizenbezitter die hun woning willen verduurzamen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct