ING verlaagt spaarrente als eerste grootbank in 2018

  Door: Roel 1525 keer gelezen
ING verlaagt spaarrente

ING heeft de rente op de vrij opneembare spaarrente verlaagd naar 0,03%. Volgen de andere grootbanken Rabobank en ABN AMRO.

ING verlaagt spaarrente naar 0,03%

Rabobank, ABN AMRO en ING hebben zich voorlopig rustig gehouden. Terwijl om hen heen de spaarrente verder daalde, hielden zij hun tarieven op 0,05%. Niet dat dit een lastige opgave was. De 3 grootbanken staan onderaan het spaarrente-overzicht.

Op zoek naar een hogere spaarrente?Bekijk het aanbod Deposito sparen >>>

ING is de eerste bank die nu dan toch de spaarrente verlaagt. Vanaf 16 juli 2018 ontvangen klant op hun ‘Oranje Rekening’ nog maar 0,03%. ING is daarmee de eerste grootbank die de rente van de vrij opneembare spaarrekening dit jaar verlaagt.

Volgen Rabobank en ABN AMRO?

Net als ING hebben Rabobank en ABN AMRO te maken met gedaalde marktrentes. Jouw spaargeld opnieuw uitlenen levert hen weinig meer op. Een andere optie, het spaargeld stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB), kost zelfs geld. De ECB-depositorente is momenteel -0,4%. De ECB heeft aangekondigd om na 2018 het ‘lage-rentebeleid’ geleidelijk af te bouwen. Voor ING duurt dit kennelijk te lang en hebben ze besloten de spaarrente verder te laten dalen.

Banken houden elkaar goed in de gaten. ING heeft al een aantal keren de spaarrente verlaagd, waarna de andere 2 grootbanken reageren. We verwachten dan ook dat ABN AMRO en Rabobank de spaarrente binnen niet al te lange termijn de spaarrente verder verlagen.

Spaar jij nog bij een grootbank?

Je kunt je spaargeld (gedeeltelijk) overzetten naar een hogere spaarrente.

Spaarrente

De hoogste spaarrente? Vergelijk alle rentes.

Deposito Sparen

Vergelijk alle deposito spaarrekeningen.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

"Spaar"rente...

Maar wanneer je het waagt bij onze schaamteloze banken rood te staan "mag" je liefst 13,9% aan strafrente ophoesten; mijn spaarcenten vertrouw ik zeker niet langer toe aan een bank...