Klantenbeoordeling 10.0/10

Introductie: Bitcoins & Blockchains

De Bitcoin-gekte is sinds november 2017 helemaal losgeslagen. Plots wil iedereen op de denderende trein springen. Ondertussen staan de koers van de Bitcoin en andere altcoins flink in het rood.

Maar wat is het precies? En hoe werkt het allemaal? Is het een hype? Of een technologie here to stay? Een woordje uitleg.

 

 

 

 

 

Blockchain

Wat is het principe van de blockchain? Hoe gaat het in zijn werk? In onderstaande video wordt helder uitgelegd wat het precies is.

 

In een plaatje kan je de werking van de Blockchain technologie uitleggen in 6 eenvoudige stappen.

Hoe werkt blockchain

De blockchain-revolutie?

Blockchain is meer dan Bitcoins, waarvan de meeste mensen de technologie kennen. Maar wat is er nog mogelijk? Blockchain wordt gezien als dé grootste technologische innovatie sinds de uitvinding van het internet. Welke aardverschuiving deze technologie kan brengen?

 

Bitcoins

Wat zijn bitcoins?

In onderstaande explanimation video wordt simpel uitgelegd wat Bitcoins zijn, en hoe het werkt.

 

De kracht van Bitcoins

De echte kracht van bitcoins en crypto currencies. Van Bitcoin-hype tot Blockchain-revolutie: een internet van vertrouwen. Met de komst van crypto-valuta's zoals Bitcoin, kan iedereen over de hele wereld zonder enige betrokkenheid met elkaar handelen. Handel is een fundamentele pijler van onze economie en samenleving, en traditionele vertrouwde partijen spelen hierin een cruciale rol. De technologie achter Bitcoin maakt dit alles mogelijk.

 

 

Bitcoins kopen?

Bitcoins kopen. Wil je zelf investeren in Bitcoins, of een andere cryptomunt? Doe dit dan enkel met geld dat je absoluut kan missen. Op youtube vind je een heleboel howto-videos. Of lees hier: Hoe begin je met cryptotraden.

 

Bitcoins minen

Te gek voor woorden, zo'n digitale mijn. De mijnbouw van de 21ste eeuw bevindt zich bovengronds. Meerbepaald in een hal vol zoemende servers

 

De mijn van de 21e eeuw. Een kijkje in een bitcoin farm.

 

Energieverbruik Bitcoin

Voor al dat minen van Bitcoins is erg veel rekenkracht nodig. PC's en servers draaien dag en nacht om de digitale munten te delven. Dit vreet enorm veel energie. Nu al staat het verbruik van energie gelijk aan het gehele energieverbruik van Qatar. Het 58ste land in de lijst van energieverbruik per land.


 

14 vragen over de bitcoin

Een lijstje met de 14 vaakst gestelde vragen over de Bitcoin. Doe er je voordeel mee!

 

Moeilijke termen en afkortingen

HODL, FOMO, altcoins,… Beleggen in cryptomunten? Dan lees je best de crypto begrippenlijst eens door. Zo sta je straks weer meepraten aan het koffie-apparaat.

 

Bitcoin Weetjes

Tot slot: de strafste Bitcoin-weetjes op een rij.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Introductie: Bitcoins & Blockchains".

  1. waarde enkel bgebaseerd op schaarste vervalt, als het vertrouwen in de koopkracht = ANDEREN, die er waarde aan toekennen. Denk aan de tulpen , feb 1637 en de zeeschelpen in Nw Guinea.

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct