Klantenbeoordeling 7.7/10

Je vaste lasten en jij, een aantal tips

Vaste lasten zijn kosten die regelmatig terug komen. Deze verlagen levert een langdurige besparing op. In samenwerking met UnitedConsumers hebben we een aantal tips voor je.

Vaste lasten

In Nederland ben je verplicht om vanaf 18 jaar een eigen zorgverzekering af te sluiten. En heb je een auto? Dan is een autoverzekering vereist. Ook bij wonen horen verzekeringen en kosten voor gas, water en licht. Kortom, we hebben allemaal te maken met vaste lasten. Noodzakelijk kwaad? Of een manier om je leven comfortabeler te maken? En ga je voor de laagste prijs? Of voor de beste inhoud?

Verzeker verstandig

Welke verzekeringen jij kiest en in hoeverre je mogelijke risico’s wil dekken bepaal je zelf. Houd hierbij in je achterhoofd wat voor jou belangrijk is, niet alleen op de korte termijn, maar ook op de langere termijn. Verwacht je bijvoorbeeld het komende jaar meer zorg nodig te hebben? Denk aan fysiotherapie, tandartskosten of misschien wel ziekenhuisbezoeken, is het verstandig je aanvullend te verzekeren. Op de korte termijn kost je dit meer geld, maar op de lange termijn bespaar je op de hogere ziektekosten die worden vergoed.


Denk aan mogelijke risico’s

De meest voorkomende schades zijn echter gevolg van ongelukken in kleine hoekjes. Een sterretje in je ruit of een paaltje raken bij het parkeren kan de beste chauffeurs overkomen. En een smartphone laten vallen overkomt echt niet alleen onhandige mensen. Verzeker je daarom goed, daarmee kan je op termijn veel geld besparen. 

Premie berekenen

De verzekeringspremie is van veel factoren afhankelijk. Waar je woont kan hier bijvoorbeeld invloed op hebben. Wis je dat Zuid Holland het hoogste aantal autoschades heeft en dat in Zeeland de minste schades worden gereden. Dit heeft invloed op de premie van de autoverzekering. Ook bij de woonverzekering wordt de plek waar je woont en type woning meegenomen in de premieberekening. Tegenwoordig kun je eenvoudig online je verzekeringspremie berekenen en vergelijken.

Je vaste lasten onder één dak

Wel zo overzichtelijk, je vaste lasten onder één dak. UnitedConsumers biedt zowel zorgverzekeringen, autoverzekeringen als energie. Vaste lasten met een scherpe prijs, gegarandeerde korting en prijswinnende service. Bekijk en vergelijk online welke verzekeringen het beste bij jou passen. De laagste prijs of de beste inhoud? De keuze is aan jou.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Je vaste lasten en jij, een aantal tips".

  1. De wasmachine pas gebruiken als de machine vol is met witte/bonte was.
    Kookwekker gebruiken en als die rinkelt stroom af en restwarmte gebruiken
    Gewassen, dan tweemaal laten centrifugeren, er zit dan nog minder water in het wasgoed. Dan pas droger aanzetten.
    Vaatwas : eerst met koud water afspoelen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct