Klantenbeoordeling 10.0/10

Laagste rente bij nieuwe hypotheekaanbieder Bunq

Bunq is een nieuwe aanbieder op de Nederlandse hypotheekmarkt. De online bank biedt direct de laagste rente. Hoe doet Bunq het doet tegenover de concurrentie?

Binnen 24 uur een hypotheekvoorstel

Wat direct in het oog springt is de korte doorlooptijd bij de nieuwe hypotheekaanbieder. Bunq belooft binnen 24 uur een hypotheekvoorstel uit te brengen. Ter vergelijking: bij de meeste geldverstrekkers duurt het enkele werkdagen tot soms wel 2 weken, voordat de klant een definitief voorstel heeft. 

Dit maakt Bunq een interessante optie voor als je een woning op het oog hebt. In deze verhitte huizenmarkt is snelheid geboden. Je kunt er ook terecht voor de aankoop van een bestaande woning en projectmatige nieuwbouwwoning. 

Daarnaast is het mogelijk om bij Bunq je bestaande hypotheek over te sluiten of overwaarde op te nemen


Scherpe rente en ruime voorwaarden bij Bunq

Bunq biedt momenteel bij diverse rentevaste periodes de laagste hypotheekrente, bijvoorbeeld 10 jaar vast en 20 jaar vast. Let op, deze zijn alleen beschikbaar met Nationale Hypotheek Garantie. Dit betekent onder andere dat je huis niet duurder mag zijn dan de NHG-kostengrens. In 2022 is deze 355.000 euro.

Bij de hypotheekrentes zonder NHG staat Bunq in de middenmoot. Dit betekent niet dat de bank daarom niet interessant is. Ze hebben namelijk een aantal interessante voorwaarden, die een iets hogere rente kunnen rechtvaardigen: 

  • Je hypotheek (deels) oversluiten naar aflossingsvrij kan bij Bunq tot 75% van de woningwaarde.
  • Overwaarde opnemen met een consumptief doel kan bij Bunq tot 90% van de woningwaarde.
  • Voor zelfstandige ondernemers die net gestart zijn, mogen de cijfers van het derde jaar 3x meetellen, de cijfers van het tweede jaar 2x en de cijfers van het eerste jaar 1x.

Duurzaamheid is een verbeterpunt voor Bunq

Een punt waarop ze het minder goed doet is verduurzaming. Je krijgt namelijk geen rentekorting bij energiebesparende maatregelen. En als je gebruik maakt van de mogelijkheid om tot 106% van de woningwaarde te lenen voor verduurzaming, betaal je zelfs een renteopslag over de gehele hypotheeksom. Bij een vooruitstrevende bank als Bunq hadden we meer verwacht.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Laagste rente bij nieuwe hypotheekaanbieder Bunq".

    • Beste heer Groen. Er zijn mogelijkheden voor recreatiechalets, maar dan wel met aanvullende voorwaarden zoals: fundering, skeletbouw etc. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl).

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct