Klantenbeoordeling 10.0/10

Laat jij elke maand geld liggen?

Nederlanders staan bekend als een volk dat houdt van sparen en besparen. Toch laat een groot deel van de mensen met een lening maandelijks geld liggen.

Uit onderzoek van Freo blijkt namelijk dat meer dan de helft van de leners nooit checkt of hun lopende lening ergens anders goedkoper zou kunnen. Zonde, toch?

Ook kredietverstrekkers vaker vergelijken

Uit onderzoek van Freo onder 500 mensen met een lening blijkt dat ze andere aanbieders (zorgverzekeraars, telecomaanbieders, energieleveranciers) wel vaker vergelijken. Ook kredietverstrekkers horen in dit rijtje thuis, vindt Freo. Door regelmatig te bekijken of jij nog leent tegen het laagst mogelijke rentepercentage, kun jij misschien per maand flink besparen. Kijk echter ook altijd naar de andere voorwaarden. Daarom is ons idee: check (twee)jaarlijks niet alleen de prijs en voorwaarden van jouw energierekening of zorgverzekering, maar óók je lening!


Prikkel

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen die hun leningen wél vergelijken, een prikkel van buitenaf nodig hebben om zover te komen. Een familielid of kennis die een tip geeft, een telefoontje of advertentie van een andere kredietverstrekker. Blijkbaar zit het niet in onze aard om zelf op onderzoek uit te gaan om leningen te vergelijken. Daar ligt een taak voor ons als kredietverstrekker.

Overstapservice

Door regelmatig jouw lening te vergelijken, weet je of jij nog goed zit. Kijk daarbij niet alleen naar de rente maar ook naar de andere voorwaarden De meeste kredietverstrekkers, waaronder Freo, hebben een overstapservice op de website staan. Dit maakt het oversluiten van jouw lening makkelijker.

Voordeel

Leen jij nog niet bij Freo (en profiteert je dus nog niet van een van de laagste rentes van Nederland)? Dan helpt Freo je graag verder. Bereken nu hoeveel jij kunt besparen als je jouw lening oversluit naar Freo.

Meer bespaartips:

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct