Klantenbeoordeling 8.2/10

Lage hypotheekrente Jungo zet concurrentie op scherp

Gaat de crowdfundhypotheek van Jungo de markt opschudden? De nieuwkomer probeert het nu met een beproefde methode: gewoon een scherpe hypotheekrente.

Let op: Jungo heeft bekend gemaakt (voorlopig) geen nieuwe hypotheken te verstrekken.

Jungo verlaagt de hypotheekrente

Jungo richt zich naar eigen zeggen op een nieuwe generatie huizenkopers. Via crowdfunding kan iedereen investeren in een deel van jouw hypotheek. Vorig jaar sloot Jungo de eerste crowdfundhypotheek. Het nieuwe initiatief wordt met belangstelling gevolgd, maar het schudt de hypotheekmarkt nog niet op. Onbekend maakt onbemind?

Nu probeert Jungo het met een beproefde methode, namelijk een scherpe hypotheekrente. Met een recente renteverlaging biedt Jungo nu de laagste hypotheekrente 30 jaar vast (zonder NHG). Ook bij de hypotheekrente 20 jaar vast gooit de nieuwkomer hoge ogen in het renteoverzicht.

Daarbij daalt de hypotheekrente van Jungo automatisch naarmate je aflost. De rente wordt maandelijks gecontroleerd, waardoor je maandlasten sneller dalen.

Interesse in een hypotheek van Jungo?Start vrijblijvend een aanvraag? >

Voor wie is de crowdfundhypotheek geschikt?

Wie voor Jungo kiest op basis van de hypotheekrente moet er rekening mee houden dat de crowdfundhypotheek niet bij iedereen past. Dit is niet zozeer gelegen in de crowdfunding. Met een getekende hypotheekofferte ben je er namelijk zeker van dat jouw huis volledig gefinancierd, ongeacht of de crowdfundcampagne slaagt.

Lukt het je echter om de 20% van de hypotheeksom door de ‘crowd’ te laten financieren, dan krijg je korting op de hypotheekrente. Jungo helpt je met maken van een crowdfundcampagne. Met of zonder rentekorting; Jungo biedt nu dus een scherpe hypotheekrente op de lange rentevastperiodes.


Het zijn voornamelijk de maandelijkse kosten (€ 30,-), die naast de hypotheekrente in rekening worden gebracht, waardoor Jungo niet voor iedereen interessant is. Bij een lage hypotheeksom drukt deze beheervergoeding harder op de maandlast. Bij een hoge hypotheeksom is het juist interessant dat deze kosten niet worden verrekend via de hypotheekrente, maar met een vast bedrag per maand.

Er zijn meer redenen waarom Jungo momenteel ‘niet voor iedereen’ is:

  • Je kunt geen hypotheek met NHG afsluiten.
  • Een aflossingsvrije hypotheek is niet mogelijk
  • Jungo is niet interessant bij nieuwbouw omdat ze geen bouwdepot bieden.
  • Zelfstandig ondernemers en ZZP-ers kunnen niet bij Jungo terecht.

Lage hypotheekrente én korting

Pas je echter binnen de doelgroep die Jungo voor ogen heeft, dan kun je nu dus rekenen op een scherpe hypotheekrente. Lukt het daarbij om 20% van de hypotheek middels crowdfunding te financieren, wordt je hypotheek nog lager. We nemen Jungo daarom graag mee in onze onafhankelijke hypotheekvergelijking.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct