Klantenbeoordeling 9.7/10

Lage hypotheekrente onder 1% weer omhoog

Het is alweer voorbij met de hypotheekrente onder 1%. ABN AMRO gaat het laagste tarief in de markt verhogen. De rentestunt heeft een maand geduurd.

Hypotheekrente voor het eerst onder 1%

Eind mei verlaagde ABN AMRO de hypotheekrente 2 jaar vast naar 0,94%. Het was voor het eerst dat de hypotheekrente onder 1% dook. Op vrijdag 8 juli gaat de bank haar rente weer verhogen met 0,71%. Dit heeft ABN AMRO vandaag bekend gemaakt middels een aankondiging aan het intermedaire kanaal.

Rentestunt van korte duur

De rentestunt van ABN AMRO heeft daarmee iets meer dan een maand geduurd. De gelukkigen die deze extreem lage hypotheekrente hebben vastgelegd moesten aan een aantal eisen voldoen. Zo moest de hypotheek minimaal annuitair worden afgelost en ook je andere bankzaken moesten via ABN AMRO lopen. Daarbij waren de voorwaarden rondom de hypotheekofferte strikter.


Interesse in lage hypotheekrente groot

De interesse in deze goedkope hypotheek was blijkbaar groot. Het geld dat ABN AMRO onder deze voorwaarden wilden uitlenen is binnen een maand op. Althans dat is onze verklaring waarom de hypotheekrente weer verhoogd wordt. De bank heeft geen uitleg hierover gegeven.

Concurrenten reageren niet op rentestunt

Behalve een aantal nieuwe klanten voor ABN AMRO, heeft de rentestunt weinig opgeleverd. De concurrentie heeft nauwelijks gereageerd op de renteverlaging. Het verschil met de tweede beste hypotheekrente bleef 0,65%. Dat de hypotheekrente ook bij de concurrentie daalt, komt vooral door de dalende marktrentes. Daarover lees je meer in onze hypotheekrente verwachting van juli.

Nieuwe laagste hypotheekrente

Na vrijdag zal ABN AMRO niet meer de laagste hypotheekrente bieden. De bank geeft het stokje over aan ING die voor 1 jaar vast een hypotheekrente van 1,39% biedt. De laagste hypotheekrente staat daarmee weer boven 1%.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct