Klantenbeoordeling 8.2/10

Lage spaarrente? Deze betaalbare investeringen leveren wél rendement op.

De spaarrente is erg laag, is investeren dan een optie? Investeren in vastgoed, het levert je bergen met geld op. Echter is er is een nadeel, je hebt ook een aardige berg geld nodig om een pand aan te kunnen kopen. Deze manier van investeren is dus niet voor iedereen mogelijk…

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat Nederlandse gezinnen gemiddeld € 49.800,- spaargeld op de rekening hebben staan. Gezien de lage en soms zelfs negatieve spaarrente, is het dus niet meer zo rendabel om dit geld op je spaarrekening te laten staan. Met de huidige inflatie zal dit bedrag dus minder waard worden. Maar welke betaalbare investeringen kan je dan wel doen?

1. Verduurzaam of verbouw je huis

Je huis verduurzamen of verbouwen is vaak een goede investering. Vastgoed is over een looptijd van 100 jaar, gemiddeld gezien, nog nooit in waarde gedaald. Daarom kun je er vanuit gaan dat alle praktische investeringen die jij in je huis doet ook daadwerkelijk zullen bijdrage aan een waarde stijging van jouw woning.

2. Investeer in goud en zilver

Naast het beleggen in goud en zilver, kun je ook zelf goed en zilver kopen. Deze waardevolle edelmetalen zijn nog steeds waardevast en blijken vaak ook nog eens in waarde te stijgen. Vooral in tijden van oorlog zoals nu in Oekraïne, is er geen geld beschikbaar en wordt het gebruikt als ruilmiddel. Het voordeel is dat je voor een paar honderd euro al goud en zilver kunt kopen, ook hiervoor heb je dus geen bakken met geld nodig.

Of het echt een slimme investering is? Dat is lastig te zeggen maar je kunt het zeker gebruiken als een extra buffer.


Meer opties voor beleggen. Bekijk hier het actuele aanbod van beleggingsproducten.

3. Koop een old timer

Een old timer is een goede investering, mits je zelf natuurlijk een beetje handig bent. Het voordeel is dat je oldtimers in verschillende prijsklasse hebt, je hoeft dus geen tonnen te hebben zoals bij de aankoop van vastgoed. Vooral sportieve en exclusieve auto’s waar geen massaproductie van is, zijn een goede investering.

Tip: vind hier een goede oldtimer verzekering.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Starten met beleggen

Lees onze tips voor beleggen voor beginners.

Zelf beleggen

Vergelijk brokers en ga zelf online beleggen.

Fondsbeleggen

Vergelijk beleggingsfondsen voor meer rendement

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct