Langere looptijd voor terugbetalen lening

  Door: Roel 5866 keer gelezen
Langere looptijd voor terugbetalen lening

Wie een restschuld of verbouwing financiert met een krediet, mag langer doen over de terugbetaling. Dit kan de maandlasten voor geld lenen verlagen.

Maximale looptijd

Kredietverstrekker InterBank heeft onlangs de maximale looptijd voor de Restschuldfinanciering en de Beter Wonen Financiering verhoogd. Deze leningen mogen voortaan in maximaal 180 maanden (15 jaar) worden terugbetaald. Voorheen was de maximale looptijd 10 jaar, net als bij andere kredietverstrekkers. Nieuw: ook bij het oversluiten van een bestaande lening is nu een lagere looptijd mogelijk.

Lagere maandtermijn

Een langere looptijd kan de maandtermijn voor geld lenen verlagen. Je mag immers langer doen over de aflossing. Wel is daarbij het rentepercentage hoger. Voor het 180 maanden krediet van Interbank betaal je 5,6% bij een lening van € 25.000,-. Dit is meer dan de laagste rente voor een persoonlijke lening (120 maanden) in de markt.

Lening naast de hypotheek

In verschillende situaties kan het interessant om een consumptief krediet te combineren met een hypotheek.

  • Bij een restschuld: wanneer de hypotheek hoger is dan de woningwaarde ontstaat bij verkoop van de woning een restschuld. Dit kan de mogelijkheden om te verhuizen in de weg staan. Door de restschuld (deels) met een persoonlijke lening te financieren is uw volgende droomhuis eerder haalbaar.
  • Bij een verbouwing: een verbouwing vergroot uw woongenot en voorkomt waardedaling van uw woning. Bij kosten tot € 25.000,- is het voordelig om een verbouwing te financieren met een consumptief krediet. Je betaalt dan geen extra kosten voor de taxatie en notaris. Lees meer over de financiering van een verbouwing.

Onlangs waarschuwde de AFM nog voor het combineren van de hypotheek met een krediet. Echter, uit een berekening van advieskantoor NBG uit Eindhoven bleek dit soms juist voordelig.

Fiscale aftrekbaar

Veel mensen weten niet dat de leenrente bij een restschuld- of verbouwingsfinanciering, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar is. De persoonlijke lening wordt immers annuïtair afgelost (vaste maand termijn) en gebruikt voor de woning. Ook de langere looptijd van 15 jaar past binnen de huidige fiscale regels.

Geld lenen

Goedkoop geld lenen? Vergelijk alle leningen.

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een nieuwe auto?

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.