Klantenbeoordeling 9.7/10

Lening aflossen is boete betalen

Een consumptief krediet is handig, maar je wilt er ook weer snel vanaf. Veel maatschappijen rekenen echter een boete wanneer je extra aflost. FX.NL duikt in de kleine lettertjes.

Een lening is handig wanneer je even geld tekort komt om een aankoop te doen. Daarna wil je de lening zo snel mogelijk aflossen. Niet alleen betaal je maandelijks rente over het openstaande krediet, ook kan een lening je mogelijkheden voor een hypotheek verkleinen.

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag. Samen met de kredietmaatschappij spreek je af hoe je de lening gaat aflossen (maandbedrag, leenrente). Heb je een bedrag gespaard? Dan wil je dit misschien gebruiken om eerder van je lening af te komen.

Bij veel kredietmaatschappijen is het niet mogelijk om extra af te lossen op een lening. Sterker nog: je betaalt een boete omdat je je niet aan het contract houdt. Niet echt klantvriendelijk vinden wij. Er zijn een aantal kredietmaatschappijen die wel flexibel zijn als het gaat om aflossen.


We hebben voor u de kleine lettertjes van alle maatschappijen gelezen. Bij Freo kun je boetevrij aflossen en krijgt u ook nog eens de laagste leenrente. De top 5 van flexibele kredietmaatschappijen is als volgt:

  1. Freo
  2. Directa
  3. ABN AMRO
  4. Rabobank
  5. ING

Bij de overige kredietmaatschappijen in ons leenrente-overzicht kunt u niet extra aflossen.   

Wil je kunnen lenen en aflossen wanneer het jou uitkomt? Dan past een doorlopend krediet meer bij je. Je hebt dan altijd extra bestedingsruimte.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct