Klantenbeoordeling 9.7/10

Lening oversluiten: bespaar op je huidige lening in 4 stappen

Veel mensen lenen te duur. Door oversluiten verlaag je direct je maandlast. We vertellen je stap voor stap hoe je jouw dure lening(en) kunt oversluiten.

Geld lenen is goedkoper geworden. Profiteer ook

Veel mensen lenen te duur. Ze hebben jaren geleden een lening afgesloten en niet geprofiteerd van de recente rentedaling of hebben een dure lening, zoals een postorderkrediet. Door deze lening(en) over te sluiten, kunnen ze besparen op hun maandlast.

Bij een lening oversluiten sluit je een nieuwe lening tegen betere voorwaarden, daarmee los je de oude lening af. Anders dan bij de hypotheek oversluiten, is het oversluiten van een consumptief krediet in veel gevallen gratis.

Jouw lening(en) oversluiten? Kies en bereken je nieuwe maandlast >

Lening oversluiten in 4 stappen

Stap voor stap jouw dure lening(en) oversluiten.

1. Welke lening(en) wil je oversluiten

Ga na welke openstaande leningen je hebt. Oversluiten biedt de kans om meerdere leningen samen te voegen. Dit maakt je administratie overzichtelijker en is voordeliger. Bij een hoger leenbedrag is de rente namelijk lager.

De volgende leningen kun je oversluiten:

  • Persoonlijke leningen
  • Doorlopende kredieten
  • Roodstand op een betaalrekening
  • Creditcards
  • Postorderkredieten

2. Welk leenbedrag wil je oversluiten?

Om je lening(en) over te kunnen sluiten, moet je weten welk leenbedrag je nodig hebt. Het openstaande saldo kun je vaak online inzien bij door in te loggen bij de huidige kredietverstrekker of opvragen via de klantenservice.

Doe dit voor alle leningen die je wilt oversluiten en tel de bedragen bij elkaar op.

Meerdere kredietaanbieders bieden een oversluitservice aan. Onderdeel hiervan is dat zij de openstaande bedragen opvragen bij de kredietverstrekkers om over te sluiten.


3. Kies je nieuwe lening

Voor je nieuwe lening wil je uiteraard het beste aanbod in de markt. Vergelijk hier de leenrentes voor het benodigde leenbedrag. Klik op berekenen en vraag de nieuwe lening direct online aan. Als leendoel kies je lening oversluiten of bestaande lening overnemen.

Je ontvangt van de aanbieder eerst vrijblijvend een offerte die je rustig kunt nalezen. Als je hiermee akkoord bent kun je de lening eenvoudig afsluiten en de offerte ondertekenen en retourneren met de benodigde stukken.

4. De lening oversluiten

Je nieuwe kredietverstrekker zorgt ervoor dat je ouder lening(en) worden afgelost. Daarmee is je lening overgesloten. Je profiteert direct van de lagere maandlasten van je nieuwe lening.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct