Klantenbeoordeling 8.2/10

Lening van ABN AMRO echt concurrerend?

Onlangs heeft ABN AMRO de leenrente verlaagd. We onderzoeken of de bank echt concurrerend is door ook de voorwaarden tegen het licht te houden.

ABN AMRO wil graag de concurrentie aangaan met de leenspecialisten in de markt voor consumptieve kredieten. Na de recente renteverlaging lukt dit aardig; ABN AMRO draait bovenin mee in het leenrente-overzicht.

Hoe zit het met de kwaliteit, oftewel de voorwaarden? We hebben de voorwaarden van de lening van ABN AMRO naast die van de directe concurrentie gelegd.


Conclusie: Puur op prijs wint ABN AMRO het net niet. Kijken we daarnaast naar de voorwaarden dan is de bank op bepaalde punten echter zeer concurrerend. De bank springt eruit als het gaat om de overlijdensrisico dekking, de maximale leensom en de maximale leeftijd. Hieronder lees je de verschillen:
 

Voorwaarden ABN AMRO Ter vergelijking
Kredietbedrag tot € 75.000,- mogelijk. Interessant bij bijvoorbeeld een verbouwing. Veel andere geldverstrekkers financieren tot € 50.000,-
Standaard overlijdensrisicoverzekering tot € 25.000,- voor de eerste contractant. Bij de meeste andere partijen is de ORV niet standaard.
Maximale leeftijd bij doorlopend krediet 70 jaar en bij persoonlijke lening 75 jaar (terugbetaald tot 81 jaar). Bij veel geldverstrekkers is de maximale leeftijd 60 jaar.
Geld opnemen middels pinpas bij een doorlopend krediet. Een betaalrekening is vaak niet inbegrepen.
Extra: 0,3% rentekorting bij een lening boven € 10.000,-  

Voor een lage leenrente hoef je doorgaans niet aan te kloppen bij een grootbank. Deze staan steevast onderaan het leenrente-overzicht. Het zijn de voorwaarden van de lening waarmee de grootbanken concurreren, bijvoorbeeld een goede verzekering, lenen op latere leeftijd en betaalgemak. ABN AMRO bewijst echter dat goede voorwaarden voor een lage prijs mogelijk zijn.

Lees meer over geld lenen bij ABN AMRO.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Lening van ABN AMRO echt concurrerend?".

  1. Aanbieding gehad van ABN 10 jarig vast contract 2.8% rente verminderd met 0.2% rente i.v.m. eisen.
    Deze rente (2.6%) komt niet overeen met de door U opgegeven rente. Waarom niet??????

    Beantwoorden
    • Beste heer of mevrouw van Dinther, dit artikel gaat over de consumptieve kredieten van ABN AMRO. Ik zal dit duidelijker vermelden in de tekst. In ons overzicht tonen we de laagste rente. Het in uw situatie het tarief hoger uitvalt, bijvoorbeeld wanneer een korting niet van toepassing is. Bij een aanvraag via onze website berekenen we vrijblijvend uw laagste rente. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (FX.nl).

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct