Klantenbeoordeling 10.0/10

Seniorenlening: direct online afsluiten

Voor ouderen is het lastig om geld te lenen. Kredietverstrekkers bieden slechts beperkte mogelijkheden voor senioren om een lening af te sluiten. Dit is een groeiend probleem.

Nederlanders worden steeds ouder en zijn dus ook langer actief in de samenleving. Dit betekent dat ook ouderen de behoefte hebben aan een lening om een noodzakelijke aankoop te kunnen doen, bijvoorbeeld door een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten.

Kredietverstrekkers gaan maar mondjesmaat mee in deze trend. Wie na het pensioen een lening wil afsluiten, merkt dat dit niet eenvoudig is. De meeste aanbieders hanteren een leeftijdsgrens van 64 tot 68 jaar. Een lening voor 70 jaar en ouder is al helemaal een lastig verhaal. Banken geven aan het overlijdensrisico bij een lening te hoog te vinden.


Dit is een voor veel ouderen een doorn in het oog. Vorig jaar heeft de ouderenbond ANBO actie gevoerd om de leeftijdsgrens van kredietverstrekkers te verruimen. Naast aandacht voor het probleem, heeft dit er toe geleid dat ABN AMRO de leeftijdsgrens voor een consumptief heeft verhoogd naar 74 jaar. Ook zijn een aantal kredietvormen speciaal voor ouderen ontwikkeld.

ABN AMRO zal merken goede klanten binnen te halen. Van ouderen is namelijk bekend dat zij nette ‘krediet-klanten’ zijn die de rente en aflossing op tijd betalen. Helaas hebben nog niet alle kredietaanbieders het goede voorbeeld van ABN AMRO gevolgd.  

Persoonlijke lening of doorlopend krediet nodig? Wij zorgen voor een scherpe leenofferte, ongeacht je leeftijd.

 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Seniorenlening: direct online afsluiten".

  1. Mijn ouders hebben hun huis verkocht met flinke overwaarde. Er is door de koper een bankgarantie afgegeven. Levering woning aan de koper is medio januari 2020. Ouders zouden tot datum levering € 10.000 willen lenen voor inrichting nieuwe woning. De lening wordt dus bij levering meteen afgelost. Bankgarantie geeft meer dan voldoende zekerheid mocht koop toch niet door gaan. Hun thuisbankier ABN AMRO wil hieraan niet meewerken. Weet u nog oplossingen?

    Beantwoorden
    • Hiervoor zijn er mogelijkheden door middel van een verhoging van de bestaande hypotheek of via de blijverslening regeling via Svn, zie ons bericht hierover. Groet Mark (FX.nl)

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct