Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Maximale rente voor geld lenen van 12 naar 10 procent

  Door: Roel 539 keer gelezen
Maximale rente voor geld lenen van 14 naar 10 procent

De maximale rente voor geld lenen gaat naar 10%. Deze tijdelijke maatregel moet betalingsproblemen bij o.a. rood staan en kopen op krediet voorkomen. Toch leen je zo nog altijd duur.

Maximale rente voor geld lenen naar 10%

Vanaf 10 augustus wordt de rente voor een consumptief krediet gemaximeerd op 10%. Met deze maatregel pakt het ministerie van Financiën naar eigen zeggen 'de woekerrentes’ aan.

De maximale leenrente is nu nog 12%. Deze hoge kosten voor geld lenen, worden doorgaans gerekend bij rood staan en (online) aankopen op krediet. De einddatum van het besluit is 1 maart 2021, maar kan verlengd worden tot september.

Geld lenen met een lage rente?Vergelijk alle leningen >>>

Betalingsproblemen in coronatijd voorkomen

De direct aanleiding voor deze verlaging is voorkomen dat lage inkomens in financiële problemen komen tijdens de coronacrisis.

Ook het NIBUD vindt het goed dat huishoudens in deze periode meer lucht krijgen. De budgetvoorlichter waarschuwt dat een lage maximale leenrente op lange termijn voor meer roodstand en aankopen op krediet kan zorgen. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat ondertussen onderzoek doen naar een juiste maximale leenrente voor de lange termijn.

Alternatieven voor dure leningen

Een leenrente van 10% is nog altijd fors hoger dan wat je gemiddeld betaalt voor een consumptief krediet. De laagste leenrente in Nederland is onlangs nog verlaagd naar 3,6%.

Geld lenen kan dus een stuk goedkoper. Alternatieven voor dure leningen zijn:

Heb je al een of meer duurdere leningen, dan kan het interessant zijn om deze samen te voegen en over te sluiten naar een lagere rente.

Geld lenen

Goedkoop geld lenen? Vergelijk alle leningen.

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een nieuwe auto?

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.