Klantenbeoordeling 9.7/10

Meer consumenten stappen over met energie

In 2015 zijn wederom meer Nederlanders van energiemaatschappij gewisseld. Overstappen is laagdrempelig geworden en loont vaak de moeite.

Aantal overstappers groeit

Vorig jaar zijn 2,3 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit is 15% meer dan het jaar daarvoor. Dit heeft de branchevereniging Energie-Nederland bekend gemaakt. Het aantal overstappers voor energie groeit sinds 2010 onafgebroken.


Energietarieven vergelijkenOverstapkorting tot € 290,- >

 

Lage overstapdrempel

De branchevereniging stelt dat de groei onder andere te danken is aan de lagere overstapdrempel. Consumenten kunnen tegenwoordig eenvoudig online de energietarieven vergelijken en overstappen. In januari is er een piek in het aantal overstappers. Dit is het moment veel energiemaatschappijen hun nieuwe tarieven bekend maken.

Tot 400 euro besparen

Regelmatig overstappen van energieleverancier loont de moeite. De lage olieprijs ervoor dat de energietarieven ook in 2016 dalen. Daarnaast bieden bieden veel energiemaatschappijen een welkomstkorting voor nieuwe én bestaande klanten die hun energiecontract (opnieuw) vastleggen. Huishoudens kunnen op deze manier tot 400 euro per jaar besparen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct