Klantenbeoordeling 9.7/10

Merius hypotheken | nieuw op de hypotheekmarkt

Merius biedt sinds een aantal maanden hypotheken aan in Nederland. Lees meer over de hypotheekrente, voorwaarden en ervaringen van Merius Hypotheken.

Investeren en hypotheek bij Merius

Nederland is een nieuwe geldverstrekker rijker, Merius Hypotheken. Het is onderdeel van de CMIS Group. Bij dit investeringsplatform kunnen zich binnen- en buitenlandse institutionele beleggers melden die willen inverteren in de Nederlandse hypotheekmarkt, denk daarbij aan verzekeraars en pensioenfondsen.

Een hypotheek van MeriusVraag vrijblijvend de offerte aan >

Nederlandse hypotheekmarkt is populair

De ‘funding’ van Merius Hypotheken komt daarmee overeen met de andere geldverstrekkers die recent zijn gestart, zoals Venn en Attens. Allemaal worden ze gefinancierd door langetermijnbeleggers. De Nederlandse hypotheekmarkt is populair bij institutionele beleggers die op zoek zijn naar een stabiel rendement.

Geldschieter onbekend

De geldschieter achter het label wordt niet bekend gemaakt. Merius Hypotheken meldt enkel dat het om een ‘West Europese verzekeraar’ gaat. Bij de introductie van IQwoon kwam deze geheimzinnigheid op kritiek te staan van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners. Zij vinden dat de funder bekend moet zijn om dit mee te kunnen wegen in het hypotheekadvies.

De hypotheekadviseurs hebben daarmee een punt. Op dit moment is investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt aantrekkelijk. Deze investeerders zijn echter net zo snel weer vertrokken als elders een hoger rendement gehaald kan worden. Bij een langdurig financieel product, als de hypotheek is dit niet wenselijk. Ook in de toekomst wil je natuurlijk een scherp verlengingsvoorstel ontvangen.

Meer concurrentie op de hypotheekmarkt

Aan de andere kant zetten deze nieuwe aanbieders de concurrentie op scherp. Zij hebben minder strenge kapitaaleisen als de ‘traditionele’ banken en kunnen daarom een lagere hypotheekrente bieden. Waar banken vroeger pas na enkele maanden hun hypotheekrente aanpassen op de marktrente, regeren ze nu direct.

Voorwaarden Merius Hypotheken

Ook wat betreft de hypotheekvoorwaarden zijn deze nieuwe labels vaak modern. Bij Merius Hypotheken ontvang je standaard de laagste hypotheekrente op de dag van passeren en is de rente 8 maanden geldig bij nieuwbouw. Ook kun je 25% boetevrij aflossen en is rentemiddeling mogelijk. Daarnaast wordt je hypotheekrente standaard aangepast als de risicoklasse daalt. Merius steekt daarmee zelfs andere nieuwkomers naar de kroon.


Hypotheekrente Merius Hypotheken

Toch is een lage hypotheekrente nog altijd de snelste weg naar succes. Merius Hypotheken scoort met haar hypotheekrente goed op de lange rentevastperiodes, bijvoorbeeld 20 jaar vast. Korter staat de hypotheekrente in de middenmoot.

Met de introductie bood Merius geen Hypotheken met NHG aan. Inmiddels is een investeerder gevonden en biedt de nieuwkomer ook NHG-hypotheken aan.

Ervaringen Merius Hypotheken

We horen graag jouw ervaring met het afsluiten ven aan hypotheek van Merius. Via onderstaande reactie formulier, kun je deze ervaringen delen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Merius hypotheken | nieuw op de hypotheekmarkt".

 1. Verschrikkelijke maatschappij.
  Bureaucratie ten top. Regels en procedures worden boven gezond verstand geplaatst . Enorme traagheid. Ze wachten zo lang dat het eerste document alweer verlopen is en deze mag je weer opnieuw inleveren.
  Inmiddels 6 maanden en 40 documenten verder en nog steeds geen definitief antwoord.
  Waardeloze dienstverlening.

  Beantwoorden
 2. Als ik mensen iets mag aanraden………ga niet in zee met Merius. Ze nemen erg lang de tijd om stukken door te nemen. En dan bedoel ik maanden. Als je extra stukken aan moet leveren dan beland je weer onderop de stapel en dan begint het opnieuw. Dan denk je dat je er bent maar als ze dan nog iets vinden kan je weer op nieuw beginnen of ze wijzen het af terwijl je dan al 3!!! Maanden bezig bent. Echt te zot voor woorden. Totaal geen begrip voor jouw situatie. Mensen, ga aub naar een ander. U bent gewaarschuwd.

  Beantwoorden
 3. Slecht bereikbaar. Bij ieder document dat aangeleverd moet worden, wordt het dossier onderaan de stapel gelegd. duurt weer een week voordat het document/dossier beoordeeld wordt. Bij iedere afwijzing van een document worden de andere documenten niet beoordeeld. En gaat men pas verder nadat het dossier weer opgepakt wordt.

  Beantwoorden
 4. Aanvragen van een Hypotheek bij Merius duurt erg lang! We hebben ervaring opgedaan met diverse banken en nooit geen probleem. Ook als het wat complexer wordt bijv.verhoging weet men zich geen raad. Nooit meer!

  Beantwoorden
 5. Wat ben ik teleurgesteld in Merius! Alle documenten waren compleet en conform de regels aangeleverd, maar helaas kon de aanvraag alsnog niet doorgaan! Onterecht afgewezen. Bij de ING werd de aanvraag wel akkoord bevonden. Nooit meer een aanvraag bij Merius.

  Beantwoorden
 6. In de algemene voorwaarden bij Merius is duidelijk beschreven dat Merius eenzijdig tussentijds de voorwaarden kan wijzigen. Wat kan dat allemaal betekenen? Mag ik nog verbouwen zonder toestemming. Mogen zij elk jaar meerdere keren mijn huis inspecteren. Kunnen zij de risicoklasse tussentijds wijzigen? Vaag artikel met veel mogelijkheden die een hypotheek nemer in de problemen kan brengen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct