Klantenbeoordeling 8.2/10

Minder betalen voor energie. Bespaar op energiekosten.

Vanaf juli gaan we weer minder betalen voor energie. De energierekening gaat met € 75,- omlaag. Lees hoe je tot € 375,- kunt besparen op de energiekosten.

Energierekening omlaag

Elk half jaar passen de energiemaatschappijen hun tarieven aan, aan de markt. Met de dalende prijzen voor olie en gas, zullen de energietarieven in juli verder dalen. Volgens Pricewise daalt de energierekening gemiddeld met € 75,- op jaarbasis. De daling van het energietarief in juli zal daarmee groter zijn dan die van begin dit jaar.

Variabel of vast energiecontract?

Huishoudens met een variabel energiecontract profiteren direct van de dalende energieprijzen. Toch blijven de huishoudens met een vast energiecontract (1 of 3 jaar) in veel gevallen goedkoper uit. Het verschil wordt echter steeds kleiner. Bereken op basis van je verbruik wat voor jou voordelig is.


Laagste energietarief en korting

Kritische consumenten kunnen nog meer besparen. Door regelmatig de energietarieven te vergelijken weet je of je nog goed zit bij je huidige aanbieder. Daarnaast bieden energiemaatschappijen vaak een welkomstkorting voor nieuwe én bestaande klanten die hun energiecontract (opnieuw) vastleggen. Deze korting kan oplopen tot € 295,-.

Bespaar tot € 375,- per jaar

Door over te stappen kunnen huishoudens tot € 375,- besparen op hun energierekening, aldus de Autoriteit Consument en Markt. Het is dan ook niet voor niets dat Nederland de meeste ‘overstappers’ van Europa heeft. In 2015 stapte 15,1% over naar een andere energieleverancier. Het Europese gemiddelde was vorig jaar 6%. Het prijsverschil op groene stroom is het grootst: € 133,- tussen het hoogste en laagste tarief.

Loont overstappen de moeite?

De Autoriteit Consument en Markt besluit haar rapport dan ook met de conclusie dat er voor de energieconsument ‘veel te kiezen valt’. Toch blijft het grootste deel van de huishoudens bij hun huidige energie leverancier. 80% van de respondenten geeft dan ook aan tevreden te zijn met hun huidige aanbieder. Ook willen ze minimaal € 185,- voordeel behalen voor ze overstappen. Bereken of overstappen voor jou de moeite loont.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct