Klantenbeoordeling 7.7/10

Negatieve spaarrente in Nederland

In 2021 hebben steeds meer banken de stap gezet naar een negatieve spaarrente. Ook zal betalen voor je spaargeld niet enkel meer voor de meest vermogende Nederlands gaan gelden. 

Negatieve spaarrente in 2021 realiteit

De spaarrente blijft maar dalen en een negatieve spaarrente is bij veel banken inmiddels realiteit geworden. De meeste grootbanken hebben inmiddels de stap gemaakt naar een spaarrekening zonder rente (0%) en vanaf een bepaald bedrag aan spaargeld naar een negatieve rente. Dit betreft onder andere de volgende banken: Rabobank, ING Bank, ABN Amro en de Volksbank waar de SNS Bank onder valt.

Gaan in 2021 meer Nederlanders betalen voor hun spaargeld?

Op zoek naar een hogere spaarrente?Bekijk het aanbod van spaarrekeningen met een hoge rente >

Oorzaak van de lage spaarrente

De Europese Centrale Bank wil met een lage rente de bestedingen in de Eurozone (en daarmee de inflatie) aanjagen. Sparen wordt dan onaantrekkelijk en investeren en geld uitgeven juist aantrekkelijk. Dit is ook de reden dat hypotheken en consumptief geld lenen nu goedkoop zijn.

Een belangrijk beleidsintrument van de ECB is de depositorente. Dit is het tarief waartegen de banken hun spaargeld stallen bij de centrale bank. Momenteel is de ECB-depositorente -0,5%, negatief dus.

Banken betalen al voor spaargeld

Banken kunnen niet al het spaargeld direct weer uitlenen. Om het spaargeld te parkeren bij de centrale bank betalen ze echter een boeterente. Banken zullen dit alleen in het uiterste geval doen. Het spaargeld wordt eerst aangeboden op de geldmarkt (vraag en aanbod van kortlopende leningen). Ook daar drukt de ECB de rente door goedkoop geld aan te bieden. Dit  zorgt ervoor dat spaargeld op de geldmarkt weinig tot niets oplevert.

Deze lage en soms zelfs negatieve rente hebben banken lang niet volledig doorberekend in de spaarrente van de klant.

Ontwikkeling spaarrente in 2022?

Door de negatieve ECB-rente is spaarrente aanhouden voor banken verlieslatend, ook met een spaarrente van 0%

Eerder werd gedacht dat een negatieve spaarrente een te grote (psychologische) stap was, die zo lang mogelijk uitgesteld werd in het kader van klantbehoud. Inmiddels hebben alle banken deze stap al genomen en hebben veel consumenten weinig keus.

We verwachten dat in 2022 meer banken de stap naar een negatieve spaarrente maken. Ook zal betalen voor spaargeld bij een steeds lager spaarsaldo gemeengoed worden. Waar betalen voor spaargeld eerst enkel voor bedrijven en vermogende consument gold, zal de drempel waarbij je moet betalen voor je spaargeld steeds lager worden.

Spaarrente negatief bij grootbanken

In onderstaand overzicht een opsomming van de huidige spaarrentes bij de grootbanken met bijbehorend drempelbedrag voor een negatieve spaarrente:

Spaarrente 0% Spaarrente negatief
ABN AMRO Tot een saldo van € 150.000,- -0,5% bij een saldo vanaf € 150.000,-
ING Tot € 100.00,- 0,01% rente -0,5% bij een saldo vanaf € 100.000,-
Rabobank Tot € 100.00,- 0,01% rente -0,5% bij een saldo vanaf € 100.000,-
SNS Vanaf een saldo van € 25.000,- -0,5% bij een saldo vanaf € 100.000,-

Bekijk hier het volledige overzicht: bij deze banken krijg je geen of een negatieve spaarrente

Banken komen terug op eerdere belofte

Waar banken eerder al uitspraken hebben gedaan om particuliere spaarders geen negatieve spaarrente te vragen zijn ze hier in 2021 op terug moeten komen. Eerst werd er enkel negatieve rente gerekend aan zeer vermogende spaarders en bedrijven.

Dit jaar is het vermogen waarover je geen negatieve spaarrente hoeft te betalen stap voor stap afgebouwd. Eerst werd er gestart op €250.000 per spaarrekening, daarna zakte dit naar €150.000,- en inmiddels is dit bij veel banken afgebouwd tot €100.00,-

De vraag gaat zijn of, en zo ja, hoe ver banken de komende tijd verder gaan zakken met deze bovengrens. Vanaf deze grens ga je betalen voor je spaargeld.

Opvallend: in België is een negatieve spaarrente bij wet verboden. In Nederland bestaat dit verbod niet en als het aan het Kabinet ligt, gaat dit er ook niet komen.


5 tips om een negatieve spaarrente te voorkomen

 1. Kies voor de hoogste spaarrente en stap over met je spaargeld (tot 0,35%).
 2. Spreid je vermogen over meerdere banken om zo onder de ondergrens te blijven
 3. Ga deposito sparen. Bekijk ons aanbod inclusief enkele buitenlanse banken (tot 1,35%).
 4. Sparen met voorwaarden: een hogere rente bij een vaste maandelijkse inleg (tot 2,00%)
 5. Niet sparen, maar wel meer rendement voor jouw vermogen. Start met beleggen.

Spaarrente negatief. Wat dan?

Ondanks de lage spaarrente neemt het Nederlandse spaarsaldo toe. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzocht wat Nederlanders zouden doen bij een negatieve spaarrente.

Slechts 12% zou het spaargeld op de vrij opneembare spaarrekening laten staan. De andere respondenten kozen voor de volgende opties:

 • Fysiek bewaren (de bekende ‘oude sok’) (34%)
 • Beleggen (20%)
 • Schulden aflossen (18%)
 • Deposito sparen (11%)
 • Uitgeven (5%)

Wat zou jij doen als jouw spaarrente in 2021 negatief wordt? We horen het graag in een reactie onder dit artikel.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Hoogste spaarrente

De hoogste rente voor jouw spaargeld.

Internetsparen

Open een vrij opneembare spaarrekening.

Deposito sparen

Zet je spaargeld vast voor meer spaarrente.

Praat mee over "Negatieve spaarrente in Nederland".

 1. Ik zou er nu grond voor gaan kopen dan dat ik het nog langer bij een bank liet staan.
  Grond wordt het duurste aandeel van deze eeuw.
  Er raakt meer en meer goede cultuurgrond weg en er is nu al een schaarste.
  Je weet wat er 1 januari ligt, en je weet wat er 31 december ligt.
  In die tussentijd ontvang je huur, en laat je een ander er op werken. Simpel, veilig en eenvoudig belegt.
  Laat die hele banken en beleggingswereld maar in de Noordzee zakken met elkaar.
  Ik vertrouw ze nog minder dan een wielrenner in een apotheek.

  Beantwoorden
 2. Het is niet van toepassing bij < 100K. En met een tas geld thuis gaan zitten is geen oplossing. Het gros van onze transacties gebeurt tegenwoordig toch digitaal. En mocht er een run komen voor opnames van cash zullen de banken daar wel een stokje voor steken, denk bv aan een (dagelijks) transactielimiet.

  Beantwoorden
 3. Kunnen de bonussen dit jaar niet afgeschaft worden zodat ze daar de boeterente opgelegd door het ECB van kunnen betalen?
  Krijgen de consumenten misschien wel weer rente over hun spaargeld.

  Beantwoorden
 4. Het wordt tijd dat de ondernemer andersom denkt, niet indammen maar rente geven.
  Net zoiets als niet prijs verhogen maar omzet draaien…… klassieke denkfout.

  Beantwoorden
  • Gewoon v/d bank halen en bij de inkomsten belasting opgeven bij contant geld dan weten ze dat je het in eigen beheer hebt en wacht op betere tijden.

   Beantwoorden
 5. Veel kleine spaarders vergeten dat ze in feite nu ook al negatief sparen op hun bankrekeningetjes. Kijk maar eens wat je bank rekent als jaarlijkse (administratie-)kosten voor rekening en pinpassen, en wat er jaarlijks aan rentecentjes wordt bijgeschreven. Grote kans dat je geld sowieso afneemt als je er niets mee doet.

  Je kunt er ook anders naar kijken:
  Geld op een bankrekening laten staan en automatisch geld verdienen zonder er iets voor te hoeven doen is eigenlijk ook een vreemd en wellicht achterhaald concept. De bank biedt je allerlei diensten aan door op je geld te passen, digitaal betalingsverkeer mogelijk te maken, pinpas-gebruik, enzovoort, en daar betaal ik als klant een vergoeding voor. Een oude sok kan dat anno 2020 niet vervangen. Wel moet het aan de andere kant dan ook afgelopen zijn met de megasalarissen en bonuscultuur in de bankensector. Geef die bankiers gewoon een salaris met een menselijke maat. Net als loodgieters, kappers, verpleegsters, onderwijzers, en andere harwerkende mensen. Om maar wat te noemen.

  Beantwoorden
 6. Ik denk dat het wegvallen van de spaargelden bij banken , richting oude sok etc door banken als zeer ongewenst zal worden beschouwd derhalve :
  1. de banken daarom de (rente)lasten bij de ECB op andere manieren gaan dekken , bv door hogere kosten van de pinpas e.d.
  2. anders de Nederlandse regering zal ingrijpen bij de dreiging van een negatieve spaarrente: een monetaire chaos moet te allen tijde worden voorkomen . Een nieuwe eurocrisis ( met tegenwerking van Italië) is dan ook in het vizier. Een uitkomst met het verlaten van de monetaire unie door Duitsland en Nederland behoort dan tot de mogelijkheden. Een Franse dame die de ECB gaat runnen is geen goed teken. Het is bij het verlaten van de monetaire unie niet verstandig al je geld vast te zetten (in euros) : die euro wordt minder waard. Een nieuwe Deutsche Mark/florijn zal de waarde van de euro snel overtreffen.

  Beantwoorden
 7. Ik slaag er nog qltijd in om ca 15% procent rendement te halen door hetgeen ik heb te leveragen 50/50 en ca 8 procent huur op te halen. waarom pensioen fondsen ed dat niet kunnen….? als dat zou stoppen wordt het goud en in de grond en de koopbewijzen goed bewaren om later niet te worden beschuldigd als het ooit kan worden omgezet. Lagarde was zelfs al zo brutaal om over afschaffen van geld te spreken….. de hele economie gaat eraan zo en ook de zin van arbeid verdwijnt,

  Beantwoorden
  • Beste Cees, het artikel waar u naar verwijst gaat over de negatieve rente die banken in België (en in Nederland) momenteel betalen. Zover ik kan nagaan zijn banken in België nog altijd verplicht om minimaal 0,1% spaarrente te geven. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

   Beantwoorden
 8. Mogelijk wordt het bij het introduceren van een negatieve spaar rente bij banken een optie/mogelijkheid voor particuliere spaarders om bijvoorbeeld via de bank een zelf gewenste hoeveelheid spaargeld over te hevelen naar samenwerkende banken in die landen om het daar uit te lenen (5 jarige leningen) met een vaste rente voor de spaarder van bijvoorbeeld 2%. De banken mogen dan 0,50 % ontvangen als compensatie voor deze dienstverlening en dienen deze dan aan de buffer van de bank toe te voegen. De particuliere spaarders hier ontvangen dan het bedrag van de aflossing + 1,50 % rente op hun betaal rekening.

  Beantwoorden
 9. Spaargeld rechtstreeks overhevelen naar winstrekeningen van bedrijven t.b.v. directe investeringen (dus geen aandelen kopen), doch in ruil hiervoor het kunnen verkrijgen van vergelijkbare rendementen als aandeelhouders.

  Beantwoorden
 10. Nergens kom ik in het artikel de normale betaalrekening van de bank tegen. Er wordt steeds gesproken over (eventuele) negatieve rente over een spaarrekening. Dat zou m.i. dan impliceren dat je geld, gestald op de normale betaalrekening niet met negatieve rente belast wordt.

  Beantwoorden
 11. Leen zelf geld uit tegen onderpand bijv goud.
  betaal hoge voorlopige belastingaanslagen, het teveel
  betaalde krijgt u met belastingrente vergoeding weer terug.

  Beantwoorden
 12. Als de rente inderdaad negatief wordt en de belasting nog steeds vanuit gaat van 4% rendementsheffing dan kan de overheid niet met deze laatste regel blijven doorgaan. Als de overheid belasting gaat heffen over negatief resultaat dan ben ik er voor want dan krijgen we geld van de fiscus terug…….ook weer een utopie. Een denkbare regel is op moment dat de rente negatief wordt, al het geld van de bank halen. We accepteren teveel en dit gaat economisch totaal de verkeerde kant op. Er is straks geen pensioen meer en grote armoe. Bedrijven gaan kapot doordat er geen besteedbaar inkomen overblijft en dan met name de pensioengeneraties die eraan staan te komen tenzij we blijven doorwerken maar ach ook dat is een utopie daar je vanaf je 45ste al uitgerangeer bent. Dus….overheid ik denk dat het tijd wordt om een staatsvergoeding te overwegen welke het pensioen vervangt en het opgegeten spaargeld.

  Beantwoorden
 13. Mocht het zover gaan komen dat we moeten gaan betalen om het spaargeld op de bank te hebben staan, dan haal ik alles eraf en verzin zelf wel wat.

  Beantwoorden
 14. Eigenlijk zijn wij eigenaar van de Nederlandse banken,zoals ABN en ING,omdat ons belastinggeld is gebruikt om ze te “redden”….;
  maar nu waarom het ECHT gaat:waarom berekenen ze geen negatieve rente? omdat dan de afspraak vanwege de Bail-in komt te vervallen;in tegenstelling tot een Bail-out betaalt voortaan iedere rekeninghouder het verlies van zijn of haar bank,terwijl daarvoor alle Nederlanders(lees belastingbetalers) het tekort aanvulden,met een garantie van een ton aan spaargeld(deposito-garantiestelsel);er is in 2013 afgesproken dat de spaarders gaan opdraaien voor toekomstige tekorten die ontstaan bij banken;maar veel eerder,in de 19-de eeuw,is al vastgelegd dat het geld dat op een rekening staat helemaal je eigendom niet is:de bank beheert het en in ruil daarvoor krijg je een vergoeding,rente genaamd;maar als die vergoeding niet meer wordt gegeven wordt automatisch deze afspraak geschonden en kan de bank in gebreke worden gesteld!moet natuurlijk wel eerst even worden aangevochten en meestal verlies je dat als klant….conclusie:geld regeert de wereld.

  Beantwoorden
 15. Denk niet echt dat de banken een negatieve rente aandurven, ook al kan hun imago niet veel slechter dan die nu al is,
  bij negatieve ( re ) rente ga ik het geld in ieder geval uit de vermogensrendementsheffing weghalen !

  Beantwoorden
 16. Ben ZZP-er en heb een tweede kleine woning gekocht. gefinancierd met 60% eigen spaargeld en 40% geleend van vrienden. Vanaf dag 1 al verhuurd (universiteitsstad) en omgerekend een rendement van plm 8 % per jaar . De huuropbrengsten worden gebruikt om de lening z.s.m. af te lossen (plm 6 jaar). Daarna kan ik de maandelijkse huur in eigen zak stoppen. Zo laat je het spaargeld voor je werken!

  Beantwoorden
 17. Toch wel vreemd dan dat je voor een lening bij een bank nog vaak wel 10% rente kwijt bent.
  Terwijl banken tegen een nul tarief geld kunnen lenen.
  Een econoom zei eens in een interview dat banken mensen een poot uitdraaien met dit soort woekerrente.

  Beantwoorden
 18. Wachten, dat de inflatie toeneemt, en zolang het geld laten staan. De olieprijzen stijgen weer, dus de kans dat de inflatie stijgt is groter.
  Als de inflatie is gestegen, dan is een belangrijk doel van de Eur. Centrale Bank bereikt. Dan zal ook door Europees beleid geleidelijk aan de rente weer toenemen.

  Beantwoorden
 19. Ik heb de indruk dat alle banken die een zogenaamde negatieve spaarrente hanteren, oplichters zijn. Door velerlei manipulaties en financiële truukjes wordt de klant het kind van HUN rekening. Aan geld is absoluut geen gebrek. Zij zetten op leningen een heel hoog rentepercentage. De winst die zij hierop maken, moet gigantisch zijn. Overigens hoor ik steeds vaker als dit onderwerp ter sprake komt, dat men het geld van de bank zal halen zodra een bank bekend maakt dat zij de klant gaan belasten voor haar of zijn spaarrekening. En dan zoeken naar bank in een betrouwbaar land die deze diefstal niet in hun statuten heeft staan.

  Beantwoorden
 20. Het zijn witte boorden criminelen geld dat op de bank staat ophalen in de kluis en klaar zou iedereen moeten doen de belasting ziet het dan als zwart geld maar dat is het niet het is van míjn netto loon gespaard en er is al belasting van betaald ze bekijken het maar als iedereen het zo doet kan de bank met mijn geld niets verdienen op de beurs

  Beantwoorden
 21. De korte hypotheek rente evenals de spaarrente zijn gekoppeld aan de geldmarktrente, lees Euribor. Rabo verhoogde kort geleden haar korte hypotheek rente (1 jaar), maar verlaagde haar spaarrente. Verbazend ! Ook verbazend is dat de belastingdienst nog steeds uitgaat van een spaarrente van enige procenten bij haar vermogensrendementsheffing. Tenslotte, bij een negatieve spaarrente haal ik mijn spaargeld van de bank. Kijkend naar de winstcijfers van banken, hebben zij overigens geen reden om de spaarrente negatief te maken. Moraal van het verhaal is natuurlijk wel dat het beleid van de ECB nu spoedige aanpassing verdiend. Immers de crisis is voorbij !!

  Beantwoorden
 22. Bij een negatieve spaarrente ga ik automatisch, wat ik aanvankelijk automatisch spaar,iedere maand automatisch aflossen op mijn aflosvrije hypotheek.
  Henk.

  Beantwoorden
 23. Omdat sparen in deze tijd blijkbaar verboden is in Nederland (er staat immers een wettelijke financiële boete op die mij nu al elk jaar veel geld kost), en ik geen eigen huis bezit waarvan ik de hypotheek kan aflossen, zou ik al mijn spaargeld opnemen en fysiek bewaren.

  Beantwoorden
  • Heel mooi allemaal, maar hoe wilt u dit belastingtechnisch verantwoorden wanneer de rente weer gaat stijgen? Lijkt me een hele klus om dat geld weer wit te krijgen, mits het om een gering bedrag gaat natuurlijk.

   Beantwoorden
 24. Wat ik al doe meer doen. Zelf gelduitlenen en daar meer voor terugvragen. Er zijn genoeg mensen die niet bij een bank terecht kunnen. Geloof me, dit levert echt wat op. Zelfs als soms het niet goed gaat.

  Beantwoorden
 25. Ik los mijn hypotheek af, en daarna zoek ik voor mijn spaargeld een bank die nog wat geeft en anders in de kluis.
  Maar waar ik bang voor ben is dat wanneer het moment komt dat spaarders op grote schaal hun geld van de bank gaan halen er een bankrun kan ontstaan met alle gevolgen van dien. De dekkingsgraad van de banken is naar mijn mening niet voldoende om dit te doorstaan. Mijn idee is dat de ECB hier geen oog voor lijkt te hebben.

  Beantwoorden
 26. Bij een negatieve rente haal ik het geld van de bank als iedereen dit doet heeft het ook negatieve effecten voor de vermogensrendementsheffing.

  Beantwoorden
 27. zolang ik nog meer rente mijn internetspaarekening krijg
  dan 1.2% laat ik het daar staan.
  anders ophalen en in de oude sok doen om niet meer in de rendementsvermogen tevallen.
  dan levert het toch weer 1.2% op.

  Beantwoorden
 28. Dan ga ik spaargeld omzetten in goud en zilver. Kilo baren goud en zilveren munten. En mijn eigen aanmelden als gokverslaafde om de belastingdienst voor de gek te houden. Edel materiaal wel extern opslaan in een gehuurde kluis.

  Beantwoorden
 29. Banken hebben er blijk v gegeven onbetrouwbaarte zijn. Rente is tevens risico compensatie. Zonder rente geld weghalen. Geeft echtet weer andere problemen. Huis in de fik overval of inbraak en weg is geld. Kluis huren is optie maar geld zal met huidige snelheid waarin wordt bijgedrukt uiteindelijk waardeloos worden. Huidige deflatie is vaak voorbode van hoge inflatie. Omzetten in goud silver paladiun platina enz lijkt beste optie.

  Beantwoorden
 30. de huidige economische situatie is veel gunstiger ten aanzien van inflatie, waarbij de banken wel een rente vergoeding geven, maar de inflatie die ver overstijgt, altijd!
  nu de ontwaarding 0 is gaat het vermogen niet achteruit, dus de consument/particulier staat alleen als belanghebbenden tegenover de banken/verzekeraars/ overheden.

  Beantwoorden
 31. Geld in “”oude sok bewaren””, ga niet betalen voor mijn eigen spaargeld, beleggen is ook gevaarlijk voor beginners en hypo vervroegd aflossen is geen optie. Banken hebben genoeg in kas en proberen alleen maar de door hun veroorzaakte crisis op gewone mensen af te wentelen.

  Beantwoorden
 32. Ik zou uiteraard gaan beleggen. De mensen hieronder die fysiek gaan bewaren hebben waarschijnlijk vrij weinig tot geen spaargeld en kunnen dat wel kwijt. Iedereen die een wat forser vermogen heeft belegt dit waarschijnlijk. Op deze manier is er toch iets aan te verdienen, zonder een al te hoog riscio.

  Beantwoorden
 33. Deels fysiek bewaren,deels deposito en deels wel op de snelle spaarrekening want je hebt iets achter de hand nodig giraal, om snel te kunnen handelen bij laag saldo, alles fysiek in huis kan niet, immers het meeste geld verkeer is niet meer fysiek .
  Ook tip betaal begin jaar hele zorg premie, levert circa 25 extra korting op en dat geld gaat geen negatieve rente dragen t jaar, t is al weg,

  Beantwoorden
 34. Als we allemaal (of velen van ons) ons geld van de bank halen, en het dan ook maar verzwijgen voor die andere dief (belasting) dan zal het “zwarte circuit” wel weer wat weliger gaan tieren.

  Beantwoorden
  • Nog voor ze het in hun kop krijgen om geld te vragen voor mijn spaargeld haal ik het er af .Ze bekijken het maar en dat moeten we allemaal doen en niet dreigen want daar schieten we niets mee op

   Beantwoorden
 35. Als de spaarrente negatief wordt of naar nul gaat , dan haal ik al ons spaargeld van de rekeningen af.
  Ik berg het wel ergens op .
  De belasting verlaagt, halstarrig, ook de rentetarieven niet.

  Beantwoorden
 36. Als ik moet gaan betalen voor mijn spaargeld haal ik het van de bank en berg het zelf wel op. Moeten alle spaarders doen, dan piepen de banken wel anders! Stelletje rovers!

  Beantwoorden
 37. Ik denk dat we naar een negatieve rente toegaan. We mogen straks betalen, voor het bewaren van ons geld, aan de bank. Een veronderstelling van mij, die nog niet genoemd is. Het spaargeld wordt op de bank vanzelf minder, wanneer je het laat staan. En mn de oudere- en gepensioneerde mensen, worden door de jongere generatie nog steeds gezien als de “rijke” ouderen. Nu dat mag natuurlijk niet, dus op deze manier komt dat vanzelf goed.

  Beantwoorden
 38. Zaken worden goedkoper door voortschrijdende digitalisering en globalisering, vandaar lage inflatie. ECB komt met maatregelen van de verleden eeuw om de inflatie omhoog te stuwen. Effect van die maatregelen wordt door vele topeconomen aan getwijfeld. Worden dus onzekere probeerseltjes uitgevoerd die zeeeeer kostbaar zijn !!!

  Beantwoorden
 39. Tja, uit het onderzoek van de AFM blijkt dus dat maar 1 op de 20 mensen meer geld gaat uitgeven. Dus die steeds lagere rente gaat de economie niet aanjagen.
  Maar voor die conclusie hoef je niet gestudeerd te hebben. Mensen geven pas geld uit als het ze goed gaat. Als het ze slecht gaat bewaren ze liever wat voor de tijd dat het eventueel nog minder wordt.
  Maar voor de ECB is deze logica blijkbaar onbegrijpelijk

  Beantwoorden
 40. In feite is het een misselijkmakend systeem waarbij de burger weer gemanipuleerd wordt door politiek en banken.
  We hebben al woekerpolissen gehad, we hebben Dexia al gehad en krijgen nu de woekerspaarrekeningen voor onze kiezen. Allemaal te dwingen ons spaargeld te besteden. Mensen zijn er ook mee bezig voor hun oude dag. Die reserveringen worden nu een woekerspaarsysteem voor ouderen. Immers, als alles negatief wordt is er totaal geen vermogen meer mogelijk. Vraag twee is wanneer iedereen zijn geld bij de banken weghaalt, waar moeten de banken dan hun geld vandaan halen? Immers een oude sok geeft meer rente.

  Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct