Klantenbeoordeling 7.7/10

Negatieve spaarrente voor meer klanten van Rabobank

Ook Rabobank verlaagt de spaarrente. Klanten met meer dan 100.000 euro op de spaarrekening gaan binnenkort een negatieve spaarrente betalen.

Rente -0,5% voor spaartegoeden boven 100.00 euro

De rente van -0,5% geldt nu nog voor particuliere spaartegoeden boven 250.000 euro. Per 1 juli gaan klanten met een spaartegoed boven 100.000 euro deze negatieve spaarrente betalen. Deze rente wordt berekend per spaarrekening en dus niet per klant.

Voor het spaarsaldo onder een ton ontvang je nog wel rente bij Rabobank, namelijk 0,01%. Deze spaarrente blijft voorlopig ongewijzigd. Volgens de bank gaat de negatieve spaarrente gelden voor 4,2% van de klanten. Ook voor de meeste zakelijke klanten is de spaarrente negatief.


Tips voor meer rendement op je spaargeld:

Rabobank volgt ABN AMRO en ING

Met deze rentestap volgt Rabobank de andere twee grootbanken, ABN AMRO en ING, die eerder een renteverlaging aankondigde. Ook zij verlagen de grens voor een negatieve spaarrente op 1 juli. Bekijk hier welke banken inmiddels een negatieve spaarrente hebben.

De alsmaar dalende spaarrente is het gevolg van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank. Banken betalen momenteel om overtollig spaargeld te stallen bij de centrale bank. Ook op de geldmarkt brengt spaargeld weinig op door het ruime monetaire beleid van de ECB. Dit moet de bestedingen en daarmee de economie in de Eurozone aanjagen.

Lees meer over de achtergrond van de lage spaarrente en de verwachting voor 2021.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct