Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw: Duowonen | verzilver de grondwaarde onder je woning

  Door: Roel 2806 keer gelezen
Nieuw: Duowonen | verzilver de grondwaarde onder je woning

Duowonen is een nieuw verzilverproduct voor huizenbezitters van 57 jaar en ouder. Verzilver de grond onder je woning en ontvang in 1 keer de grondwaarde.

Nieuw product om woningwaarde te verzilveren

Veel huizenbezitters hebben hun woningwaarde in de loop der jaren zien stijgen. Op latere leeftijd kan er behoefte zijn om de woningwaarde deels te verzilveren, bijvoorbeeld voor een verbouwing. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om de waarde van de woning om te zetten in geld, zonder te moeten verhuizen.

Zo is vorig jaar de verzilverhypotheek nieuw leven ingeblazen, waarmee de overwaarde deels contant gemaakt kan worden. Nu is daar Duowonen bijgekomen. Met dit nieuwe verzilverproduct van Goodlife kun je de grond onder de woning verzilveren.

Lees meer over de verschillende manieren om de overwaarde op te nemen.

Hoe werkt Duowonen?

Met Duowonen verkoop je de grond onder je woning aan de Nederlandse verzekeraar Goodlife. Met de actuele grondwaarde wordt eerst de resterende hypotheek afgelost. Het resterende geldbedrag ontvang je vervolgens in 1 keer en mag je vrij besteden. Daarna betaal je enkel nog een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond aan Goodlife (canon).

Bij Duowonen vindt een inkomenstoets plaats. Je inkomen moet hoog genoeg zijn om de maandelijkse canon te kunnen dragen. Omdat hierbij wordt uitgegaan van de werkelijke last, is de toetsing minder streng als een reguliere hypotheek via de bank.

De voor- en nadelen van Duowonen

Deze constructie heeft overeenkomsten met erfpacht, maar met een aantal belangrijke verschillen. Uw rechten en plichten zijn hetzelfde als wanneer de woning volledig in bezit heeft. Ook kun je de grond op elk moment terugkopen en de woning (incl. grond) verkopen.

Duowonen heeft als belangrijkste voordeel dat het geldbedrag in 1 keer gestort wordt, waarna je het vrij kunt besteden. De constructie heeft ook een aantal nadelen:

  • Je neemt een ‘voorschot’ op de opbrengst bij verkoop, waardoor je nalatenschap kleiner wordt.
  • Ook profiteer je niet optimaal van de gestegen huizenprijs, omdat de stijging van de grondwaarde aan Goodlife toekomt. Bij een daling van de woningwaarde daalt het bedrag om de grond terug te kopen niet mee

Benieuwd naar jouw mogelijkheden om de woningwaarde deels te verzilveren? Laat vrijblijvend jouw mogelijkheden berekenen.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.