Klantenbeoordeling 8.2/10

Nieuw initiatief voor sparen met hogere rente

Bij Binck kun je, naast beleggen, nu ook sparen. Sluit eenvoudig een spaarrekening bij buitenlandse banken met een aantrekkelijke spaarrente. Een aanwinst?

Sparen bij buitenlandse banken via Binck

Binck of voluit Binckbank is in Nederland vooral bekend als beleggersbank. Je kunt er zelf beleggen of kiezen voor fondsbeleggen. Sinds vorige maand kun je ook sparen bij Binck. Via een nieuw platform kun je een spaarrekening openen bij een aantal buitenlandse banken.

Op dit moment biedt Binck de depositorekeningen aan van een tweetal Europese spaarbanken: het Tsjechische J&T Banka en het Oostenrijkse Euram Bank. Deze banken bieden een hogere spaarrente dan de reguliere Nederlandse banken en willen zo in ons land ‘snel en eenvoudig’ kapitaal aantrekken. Binck biedt een online platform waarmee je eenvoudig de rekening(en) kunt inzien en beheren.

Op zoek naar een hogere spaarrente?Bekijk het aanbod Deposito sparen >

Niet het eerste platform in Nederland

Eenvoudig sparen in het buitenland via een Nederlandstalig platform is niet nieuw. Sinds 2016 is Savedo in Nederland gevestigd. Dit van oorsprong Duitse spaar-platform, biedt inmiddels de spaarrekeningen van 7 verschillende Europese banken aan.

Je vindt de rekening bij Savedo in het spaaroverzicht op FX.nl.


Sparen bij Binck en Savedo vergeleken

Opvallend: op beide platformen wordt de spaarrekening van J&T Banka aangeboden. Bij het aantrekkelijkste deposito van dit moment, 5 jaar, krijg je bij Binck spaarrente van 1,92%. Bij Savedo is de spaarrente 2,00%.

Ook krijg je bij Savedo op dit moment 150 euro kado bij het openen van een deposito van J&T Banka. Deze bonus-actie duurt tot en met 16 maart 2018.

Voorlopig legt Binckbank het dus af als het gaat om spaaracties. Het volledig online openen van een rekening is wel een plus van Binck. Bij Savedo moet je je namelijk fysiek legitimeren als je een spaarrekening wilt openen. Je kunt hiervoor een afspraak maken op een door jouw gewenste tijd en locatie.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Nieuw initiatief voor sparen met hogere rente".

  1. Zijn deze Buitenlandse banken via de Nederlandse Binck en vallen die ook onder het DGS, Het Deposito Garantie Stelsel.
    Dus dat bij failliesemenet de Banken Garant staan voor maximaal € 100.000,- per persoon per rekening.

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct