Klantenbeoordeling 8.2/10

Nieuw: Robuust Hypotheken | rente en voorwaarden

Nederland is weer een nieuwe geldverstrekker rijker: Robuust Hypotheken. Wat voegt Robuust toe aan het hypotheekaanbod? We bespreken rente en voorwaarden.

Robuust hypotheken is gestart

Robuust Hypotheken is gestart. De nieuwe geldverstrekker is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waar ook de labels Hypotrust en IQwoon onder vallen. De introductie van Robuust brengt het aantal geldverstrekkers in Nederland op 34. Alleen al in 2018 startte achtereenvolgens Vista, Tulp en Colibri met het verstrekken van hypotheken.

Is Robuust Hypotheken een toevoeging voor het hypotheekaanbod in Nederland? We bespreken de hypotheekrente en voorwaarden.

Benieuwd naar de beste hypotheekaanbieder voor jou?Start hier je hypotheekvergelijking >

Hypotheekrente Robuust Hypotheken

Net als veel nieuwe geldverstrekkers wordt Robuust gefund door een institutionele belegger. Deze beleggers investeren voor de lange termijn. Het is dan ook niet vreemd dat de hypotheekrente met name scherp is op de lange rentevastperiodes, zoals 20 jaar vast. Robuust scoort daar top 3 als 100% van de hypotheek gefinancierd wordt.

Robuust biedt maar liefst 31 rentevastperiodes van variabel tot 30 jaar vast. Deze flexibiliteit is uniek onder de nieuwe geldverstrekkers. Met deze ruime keuze kun je bijvoorbeeld de looptijd en rentevastperiode laten aansluiten op de pensioenleeftijd. Bij de hypotheekrente op andere periodes scoort Robuust in de middenmoot.

Hypotheekvoorwaarden van Robuust

De hypotheekvoorwaarden van Robuust zijn ruim te noemen. Enkele highlights zijn:

  • Onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.
  • Rentemiddeling is mogelijk.
  • Meeneemregeling bij verhuizen.
  • Gegarandeerd de laagste rente op de offerte.

Bij Robuust Hypotheken daalt de hypotheekrente automatisch als je in een lagere risicoklass komt (hypotheek in verhouding tot woningwaarde). Veel nieuwe geldverstrekkers hebben deze voorwaarden. Robuust onderscheidt zich door 10 risicoklassen op te nemen, waardoor je sneller in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente. Nadeel is wel dat de aanpassing van de risicoklasse door waardestijging pas aan het einde van de rentevastperiode wordt doorgevoerd.


Wie kunnen een Robuust hypotheek afsluiten?

Ook de acceptatiecriteria van Robuust zijn ruim. Je kunt er terecht voor de aankoop van een huis en voor oversluiten. En voor mensen in loondienst, maar ook zelfstandigen en flexwerkers met een perspectiefverklaring.

Robuust zorgt voor een soepel hypotheektraject, onder andere door geen taxatie te eisen bij hypotheek tot 90% van de WOZ-waarde.

Heb je interesse in een Robuust hypotheek? Start hier je offerte-aanvraag.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Nieuw: Robuust Hypotheken | rente en voorwaarden".

    • Beste heer Oudhuis, bedankt voor uw bericht. Bij Robuust Hypotheken krijgt u eerst een renteaanbod. Als u dit binnen 3 weken getekend retour stuurt, is dit aanbod 3 maanden geldig en nog eens met 3 maanden te verlengen. Voor nieuwbouw is dit 6 + 6 maanden. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)

      Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct