Klantenbeoordeling 9.7/10

Nieuw: Vista Hypotheken | rente en voorwaarden

De geldverstrekker Vista Hypotheken is geïntroduceerd. Lees alles over de hypotheekrente en voorwaarden van deze nieuwe Rabobank-dochter.

Vista hypotheken gaat de concurrentie

Onlangs is Vista Hypotheken geïntroduceerd. Met dit nieuwe label wil Rabobank de concurrentie aangaan op onder andere de populaire hypotheekrente 20 jaar vast.

Deze lange rentevastperiodes zijn de laatste jaren het domein van de zogenaamde regiepartijen. Via deze geldverstrekkers kunnen institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, rechtstreeks investeren op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Waar de traditionele banken te maken krijgen met strengere kapitaaleisen uit Basel IV, kunnen de regiepartijen vrij concurreren. Met het label Vista zet Rabobank nu zelf een regiepartij in de markt.

Het heeft even geduurd voor er zich meer een nieuwe geldverstrekker meldde. Onder andere Merius en Venn gingen Vista voor.

Hypotheekrente van Vista is bekend

Inmiddels is hypotheekrente van Vista Hypotheken bekend. Deze is inderdaad scherp te noemen. De nieuwe geldverstrekker draait direct mee in de top van het renteoverzicht op de genoemde 20 jaar vast hypotheek, maar ook de hypotheekrente 30 jaar vast.

Vista Hypotheken biedt 3 hypotheekvormen aan: annuitair, lineair en de aflossingsvrije hypotheek. Opvallend: de hypotheken van Vista kun je niet bij het moederbedrijf Rabobank sluiten, maar enkel bij de onafhankelijke hypotheekadviseur.

De voorwaarden van Vista Hypotheken

Niet alleen de hypotheekrente van Vista is concurrerend, ook de voorwaarden zijn ruim te noemen, met onder andere:

  • Geen boeterente bij extra aflossen uit eigen middelen.
  • De hypotheekrente wordt automatisch verlaagd als je in aanmerking komt voor een lagere risicoklasse.
  • Bij nieuwbouw betaal je geen rente over het bedrag in depot.
  • Altijd de laagste rente bij passeren van de hypotheek.
  • Aflossingsvrij mogelijk tot 50% van de marktwaarde.

Nog iets aan te merken op Vista?

Een aantrekkelijke hypotheekrente en ruime voorwaarden; is er dan niets aan te merken op op Vista Hypotheken? Jawel, net als veel andere regiepartijen wil Vista geen mededelingen doen over de investeerders en het bedrag dat beschikbaar is. Hierdoor is het lastig om de continuïteit van Vista in te schatten.


Als de nieuwe geldverstrekker stopt of zich uit de markt prijst, kan dit nadelig zijn voor klanten die willen verhuizen, de hypotheek wil verhogen of op het einde van de rentevastperiode. Zij betalen dan teveel hypotheekrente of moeten kosten maken om over te stappen.

Ook geeft Vista Hypotheken in een interview aan zich vooral de richten op starters en jonge doorstromers. Dit betekent dat maatwerk, bijvoorbeeld voor ondernemers en ZZP-ers nog niet geboden wordt. Met een perspectiefverklaring of een flexibel dienstverband (inkomen van de afgelopen 3 jaar) kun je wel bij Vista terecht.

Oh ja, het logo staat niet op zijn kop. Dit hoort zo.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Nieuw: Vista Hypotheken | rente en voorwaarden".

    • Beste J.H. van Noordt, bedankt voor uw bericht. Voor het meefinancieren van de boeterente is Vista, net als andere geldverstrekkers, gebonden aan de actuele hypotheeknormen. Dit kan alleen als er ruimte is binnen de maximale hypotheek. Laat u daarbij goed voorlichten over voorwaarden. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven).

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

Nu bereikbaar tot 18:00.
Bel direct