Klantenbeoordeling 8.2/10

IQWOON: hypotheekrente en voorwaarden

IQWOON biedt hypotheken in Nederland. Wat heeft deze aanbieder te bieden? Bekijk de IQWOON hypotheekrente en een review van de hypotheek voorwaarden.

Ik woon of IQ woon?

IQWOON: uitgesproken als ‘ik woon’ of ligt de nadruk op het ‘IQ’? De nieuwe geldverstrekker schrijft op haar website slimme hypotheken te bieden en de klant centraal te stellen. Gaat IQWOON deze beloftes waarmaken? We bespreken de hypotheekrente en voorwaarden.

Hypotheekrente IQWOONVergelijk en vraag aan >

Hypotheekrente IQWOON

De hypotheekrente van IQWOON was tijdens de introductie erg scherp, met name met NHG. Het label stond bij de hypotheekrente 10 jaar vast in de top 10 van het renteoverzicht. Ruim een half jaar verder is de IQWOON hypotheekrente wat weggezakt naar de middenmoot van het overzicht. De geldverstekker biedt geen variabele hypotheekrente

Ruim assortiment hypotheken

IQWOON biedt een ruim assortiment aan hypotheken met de aflosvormen: lineair, annuitair en aflosvrij. Klanten kunnen kiezen uit een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zowel starters als huizenbezitters die willen verhuizen of oversluiten kunnen kiezen voor een IQWOON hypotheek.

Hypotheekvoorwaarden IQWOON

Ook de voorwaarden, oftewel de kleine lettertjes, bepalen het succes van een hypotheekaanbieder. De voorwaarden van IQWOON zijn ruim te noemen. Zo is een offerte 4 maanden geldig en wordt de geboden rente verlaagd na een rentedaling. Ook kan 20% boetevrij worden afgelost, wordt de risicoklasse automatisch verlaagd en heeft het label een flexibele meeneem- en doorgeefregeling.


800 miljoen euro

Het label is onderdeel van de Blauwtrust Groep, onder andere bekend van het label Hypotrust. Via IQWOON kunnen (institutionele) beleggers investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. In dit geval gaat het om een ‘Europese financiële instelling’ waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt. De investeerder wil de komende 1,5 jaar voor 800 miljoen euro aan hypotheekleningen verstrekken in Nederland.

Dat de investeerder niet bekend wordt gemaakt, stuit op kritiek. Onder ander de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planner vindt dat het ‘in het belang van de consument is’ dat de funder bekend wordt gemaakt. De hypotheekadviseur kan dit dan laten meewegen in het advies.

Nederlandse hypotheekmarkt populair

De laatste jaren zijn verschillende nieuwe geldverstrekkers geïntroduceerd met de financiering van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt is aantrekkelijk nu de rente op staatsleningen laag is. Tegelijkertijd krijgen de ‘traditionele’ banken strengere regels opgelegd. Nieuwe geldverstrekkers zoals Munt, Venn en nu ook IQWOON kunnen hierdoor snel marktaandeel pakken. Lees meer over de voordelen en risico's van deze nieuwe hypotheekaanbieders.

Dossier: nieuwe geldverstrekkers

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "IQWOON: hypotheekrente en voorwaarden".

 1. na 5 weken te horen gekregen dat ze niet akkoord gaan.. omdat 1 jaloerse medewerker mijn salaris niet geloofde.
  Vreselijk bedrijf. als vuil behandeld!!

  Beantwoorden
 2. Termijn is 4 maanden + gratis 4 mnd verlenging. Voor nieuwbouw is een jaar benodigd. Welke extra kosten zitten hier aan verbonden? Of is een langere verlenging (max 1 jaar) voor nieuwbouw ook mogelijk?

  Beantwoorden
 3. Daarle 22-7-2016

  Geachte heer /mevrouw

  Ik heb een korte vraag aan U
  Kan men bij U een lening krijgen op pgb inkomen en aow en pensioen

  Met vriendelijke groet
  h.w. overink

  Beantwoorden
  • Beste Ger,

   Bedankt voor je getoonde interesse in IQWOON.
   De IQWOON Hypotheek is bedoelt voor financiering van woonhuizen, niet voor bedrijfspanden. Dit is dus helaas niet mogelijk.

   Beantwoorden
   • Nee. De zakelijke en particuliere markt kun je niet met elkaar vergelijken. Een bedrijfspand is minder courant en niet te vergelijken met een doorsnee rijtjeswoning.

    Beantwoorden
 4. Wij hebben op dit moment een 100% aflossingsvrije hypotheek (afgesloten in 2007). De termijn loopt volgend jaar juni af. Is het mogelijk deze (volledig aflossingsvrije) hypotheek over te zetten naar (b.v.) IQWOON?

  Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct