Overslaan en naar de inhoud gaan
 

IQWOON: hypotheekrente en voorwaarden

  Door: Roel 11443 keer gelezen
Hypotheekrente IQWOON

IQWOON biedt hypotheken in Nederland. Wat heeft deze aanbieder te bieden? Bekijk de IQWOON hypotheekrente en een review van de hypotheek voorwaarden.

Ik woon of IQ woon?

IQWOON: uitgesproken als ‘ik woon’ of ligt de nadruk op het ‘IQ’? De nieuwe geldverstrekker schrijft op haar website slimme hypotheken te bieden en de klant centraal te stellen. Gaat IQWOON deze beloftes waarmaken? We bespreken de hypotheekrente en voorwaarden.

Hypotheekrente IQWOONVergelijk en vraag aan >>>

Hypotheekrente IQWOON

De hypotheekrente van IQWOON was tijdens de introductie erg scherp, met name met NHG. Het label stond bij de hypotheekrente 10 jaar vast in de top 10 van het renteoverzicht. Ruim een half jaar verder is de IQWOON hypotheekrente wat weggezakt naar de middenmoot van het overzicht. De geldverstekker biedt geen variabele hypotheekrente

Ruim assortiment hypotheken

IQWOON biedt een ruim assortiment aan hypotheken met de aflosvormen: lineair, annuitair en aflosvrij. Klanten kunnen kiezen uit een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zowel starters als huizenbezitters die willen verhuizen of oversluiten kunnen kiezen voor een IQWOON hypotheek.

Hypotheekvoorwaarden IQWOON

Ook de voorwaarden, oftewel de kleine lettertjes, bepalen het succes van een hypotheekaanbieder. De voorwaarden van IQWOON zijn ruim te noemen. Zo is een offerte 4 maanden geldig en wordt de geboden rente verlaagd na een rentedaling. Ook kan 20% boetevrij worden afgelost, wordt de risicoklasse automatisch verlaagd en heeft het label een flexibele meeneem- en doorgeefregeling.

800 miljoen euro

Het label is onderdeel van de Blauwtrust Groep, onder andere bekend van het label Hypotrust. Via IQWOON kunnen (institutionele) beleggers investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. In dit geval gaat het om een ‘Europese financiële instelling’ waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt. De investeerder wil de komende 1,5 jaar voor 800 miljoen euro aan hypotheekleningen verstrekken in Nederland.

Dat de investeerder niet bekend wordt gemaakt, stuit op kritiek. Onder ander de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planner vindt dat het ‘in het belang van de consument is’ dat de funder bekend wordt gemaakt. De hypotheekadviseur kan dit dan laten meewegen in het advies.

Nederlandse hypotheekmarkt populair

De laatste jaren zijn verschillende nieuwe geldverstrekkers geïntroduceerd met de financiering van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt is aantrekkelijk nu de rente op staatsleningen laag is. Tegelijkertijd krijgen de ‘traditionele’ banken strengere regels opgelegd. Nieuwe geldverstrekkers zoals Munt, Venn en nu ook IQWOON kunnen hierdoor snel marktaandeel pakken. Lees meer over de voordelen en risico's van deze nieuwe hypotheekaanbieders.

Dossier: nieuwe geldverstrekkers

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

hypotheek

Is dit ook mogelijk met een bedrijfpand

Financiering bedrijfspand

Beste Ger,

Bedankt voor je getoonde interesse in IQWOON.
De IQWOON Hypotheek is bedoelt voor financiering van woonhuizen, niet voor bedrijfspanden. Dit is dus helaas niet mogelijk.

Nee

Nee. De zakelijke en particuliere markt kun je niet met elkaar vergelijken. Een bedrijfspand is minder courant en niet te vergelijken met een doorsnee rijtjeswoning.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar andere geldverstrekke

Wij hebben op dit moment een 100% aflossingsvrije hypotheek (afgesloten in 2007). De termijn loopt volgend jaar juni af. Is het mogelijk deze (volledig aflossingsvrije) hypotheek over te zetten naar (b.v.) IQWOON?

oversluiten

Wij willen graag oversluiten dan zijn wij goedkoper uit?
En dat doen wij graag bij lQWOON.!

lening/hypotheek

Daarle 22-7-2016

Geachte heer /mevrouw

Ik heb een korte vraag aan U
Kan men bij U een lening krijgen op pgb inkomen en aow en pensioen

Met vriendelijke groet
h.w. overink

Termijn hypotheekofferte

Termijn is 4 maanden + gratis 4 mnd verlenging. Voor nieuwbouw is een jaar benodigd. Welke extra kosten zitten hier aan verbonden? Of is een langere verlenging (max 1 jaar) voor nieuwbouw ook mogelijk?

Onbetrouwbaar! laten je stikken na 5 weken looptijd aanvraag

na 5 weken te horen gekregen dat ze niet akkoord gaan.. omdat 1 jaloerse medewerker mijn salaris niet geloofde.
Vreselijk bedrijf. als vuil behandeld!!