Klantenbeoordeling 9.7/10

Nieuwe aanbieder voor hypotheken: HollandWoont

HollandWoont is een nieuwe aanbieder voor hypotheken in Nederland. De geldverstrekker maakt een goede eerste indruk met een scherpe hypotheekrente bij NHG.

HollandWoont is gestart

Vandaag is HollandWoont gestart met het aanbieden van hypotheken. De nieuwe geldverstrekker biedt naar eigen zeggen ‘Een nieuwe, nuchtere hypotheek voor iedereen die een scherpe prijs wil’. We nemen de proef op de som.

Wat voegt HollandWoont toe?

Wat voegt HollandWoont toe aan het ruim bezette hypotheekaanbod met inmiddels 37 hypotheekverstrekkers in Nederland

Scherpe NHG-rente, onder ander bij 20 jaar vast

Wat direct opvalt is dat HollandWoont alleen nieuwe hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie aanbiedt. Wie kiest voor de zekerheid van NHG kan bij deze nieuwkomer rekenen op een scherpe rente. Vooral bij de populaire rentevastperiode van 20 jaar (even sorteren op NHG) is de rente van HollandWoont scherp.

Brede doelgroep

Een hypotheek met NHG betekent dat de hypotheeksom niet hoger mag zijn dan de kostengrens van de garantie. In 2019 is de NHG-kostengrens € 290.000,-.


Iedereen die binnen de NHG voorwaarden past kan bij HollandWoont terecht. Deze doelgroep is de laatste jaren een stuk breder geworden dan alleen starters die hun eerste woning kopen.

  • Je kunt kunt tegenwoordig ook een hypotheek oversluiten onder NHG. Oversluiters met NHG hoeven bij HollandWoont de borgtochtprovisie niet opnieuw hoeven te betalen, maar slechts een symbolische bedrag van 1 euro.
  • NHG biedt ook een oplossing voor senioren die willen verhuizen. Met de garantie wordt de hypotheek getoetst op de werkelijke last, waardoor hypotheek eerder passend is. HollandWoont ondersteunt dit volledig.
  • Ook kopers zonder vast contract, maar met een perspectiefverklaring, kunnen bij HollandWoont terecht voor een NHG-hypotheek

Conclusie: met een scherpe NHG-rente en brede doelgroep, is HollandWoont een mooie toevoeging aan het hypotheekaanbod. Let op, de hypotheken van HollandWoont kunt je enkel via onafhankelijke hypotheekadviseurs sluiten. Start hier uw aanvraag.

Meer over HollandWoont

HollandWoont is een label van Conneqt. Dit is een zogenaamde regiepartij. Via een regiepartij kunnen institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. Conneqt introduceerde eerder al succesvol de labels: Hypotrust, IQWoon en Robuust.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop vrijdag om 09:00.
Bel direct