Klantenbeoordeling 10.0/10

Nieuwe aanbieder voor sparen in het buitenland

Het aanbod voor sparen in het buitenland groeit. Via een nieuwe marktplaats voor sparen open je eenvoudig 1 of meer Europese spaarrekeningen.

Sparen in het buitenland eenvoudig

Met de lage spaarrente in Nederland is het interessant om ook eens over de grens te kijken voor een hoger rendement op je spaargeld. Dit is tegenwoordig heel eenvoudig. Via een marktplaats voor Europese spaarrekeningen spaar je eenvoudig bij een buitenlandse bank. Volledig online en in het Nederlands.

Nieuwe buitenlandse banken in het spaaroverzicht

Met de aansluiting van Raisin hebben we weer een aantal buitenlandse banken aan ons spaaroverzicht toegevoegd. Open nu 1 of meer spaarrekeningen in Oostenrijk, Tsjechië en Letland. Dit gaat als volgt:

  1. Open een rekening bij Raisin: vul het registratieformulier in, upload je ID-bewijs en voer een referentietransactie uit.
  2. Inloggen: zodra je gegevens geverifieerd zijn ontvang je de inloggegevens voor je persoonlijke Online Banking-omgeving.
  3. Begin met sparen: open 1 of meer spaarrekeningen en maak het gewenst spaarbedrag over.

Zet bijvoorbeeld een spaarbedrag van 20.000 euro voor 1 jaar vast bij BlueOrange Bank tegen rente van 1,10%. Extra: je ontvangt een welkomstbonus die kan oplopen tot € 100,-.


Eerder hebben we een soortgelijk initiatief van Savedo toegevoegd.

Is je spaargeld veilig?

Sparen in Europa betekent je bent beschermd in het geval van bankfaillisementen in overeenstemming met EU-richtlijnen. Je spaargeld is daarbij gedekt tot € 100.000 per klant en per bank. Het wettelijk depositogarantiestelsel heeft onder andere tot doel dat sparen in elk EU-land even veilig. En dus een ruimere keuze.

Bekijk hier het volledige spaaraanbod van Raisin.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct