Klantenbeoordeling 7.7/10

Nieuwe hypotheekaanbieder Venn Hypotheken

Nederland is een nieuwe hypotheekaanbieder rijker, Venn Hypotheken. Dit brengt het aantal geldverstrekkers op 28. Onze ervaring met Venn Hypotheken.

Nieuw op hypotheekmarkt

Vanaf 9 maart kun je een hypotheek sluiten bij Venn Hypotheken (bekijk het aanbod). Dit nieuwe label op de hypotheekmarkt is een initiatief van een Britse vermogensbeheerder en kredietverstrekker. De financiering van Venn Hypotheken komt van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen.

Recent zijn Munt Hypotheken, Tellius en Attens Hypotheken met eenzelfde financiering geïntroduceerd.

Kenmerken Venn Hypotheken

De nieuwe geldverstrekker streeft naar ‘begrijpelijke hypotheken’. Met de presentatie op de website slagen ze daar in. We noemen enkele kenmerken:


 • Venn Hypotheken biedt 3 hypotheekvormen: annuïteiten hypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek.
 • Je kunt daarbij kiezen uit een rentevastperiode van 1 jaar vast tot en met 20 jaar vast.
 • Bij Venn kun je geen NHG-hypotheek afsluiten.
 • De hypotheekrente van Venn Hypotheken is scherp. De geldverstekker scoort top 3! in de risicoklassen 85% en hoger.
 • Het tarief wordt automatisch verlaagd als je aflost en in een lagere risicoklasse komt.
 • De hypotheek kan enkel via een onafhankelijke adviseur worden aangevraagd.

Zonder vast contract

Venn Hypotheken maakt zich naar eigen zeggen sterk voor (toekomstige) huizenbezitters die niet in vaste loondienst zijn. Ze bieden hypotheken voor ZZP’ers en ondernemers en werknemers met een flex-, interim en tijdelijk contract.

De voorwaarden zijn inderdaad ruim. Venn Hypotheken heeft een aantal criteria opgesteld op basis waarvan je een aanvraag mag voorleggen. Daarbij zitten een aantal zaken die flexibiliteit aantonen, het betreft echter altijd een voorlegcasus.

Concurrentie op de hypotheekmarkt

De toetreding van Venn Hypotheken vergroot de concurrentie op de hypotheekmarkt. De traditionele banken krijgen van de toezichthouder meer eisen opgelegd waardoor ze terughoudend worden met de hypotheekverstrekking. Voor beleggers die gaan voor de lange termijn is de hypotheekmarkt juist interessant. Nieuwe hypotheekaanbieders als Venn Hypotheken bieden de mogelijkheid aan om te beleggen in de hypotheekmarkt.

Dossier: nieuwe geldverstrekkers

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Praat mee over "Nieuwe hypotheekaanbieder Venn Hypotheken".

 1. De slogan van Venn luidt: “Begrijpelijke en betaalbare hypotheken. Zonder gedoe en onzekerheid.” Helaas hebben wij tijdens onze lang lopende hypotheekaanvraag bij Venn het tegenovergestelde ervaren. VEEL gedoe en onzekerheid! Het eerste- en tweede akkoord was er snel en dat leek veelbelovend. Toch bleek dat er bepaalde stukken opnieuw aangeleverd moesten worden voor het finaal akkoord. Dit hebben we dan ook z.s.m. aangepast en aangeleverd. Enkele werkdagen later was ons dossier weer afgekeurd en bleek dat Venn naar de oude stukken had gekeken i.p.v. de nieuwe, reeds aangeleverde stukken. Weer enkele weken en beloftes van Venn (dat de offerte écht z.s.m. zou komen) verder moesten wij onze voorbehoud van financiering verlengen omdat deze verliep en we nog steeds geen finaal akkoord binnen hadden van Venn. Benadrukkende dat wij, de aanvragers, beiden in loondienst zijn en geen omvangrijkere case hebben met al een eerder gekocht huis o.i.d.. Als ondernemer ben je bij Venn waarschijnlijk nóg verder van het kopen van huis. Venn beloofde eerder dat wij op een “spoedlijst” stonden vanwege de eerder gemaakte fouten en het al wekenlange durende proces. Dagenlang zaten wij in onzekerheid en élke dag werd beloofd dat die dag ook echt een offerte zou komen wat vervolgens niet kwam. Het leek Venn niet te hinderen dat inmiddels ons tweede uitstel ook al bijna in zicht was waarna wij erg benieuwd werden wat het begrip “spoedlijst” bij Venn precies inhoud. Er werdt de ene dag gegarandeerd dat de offerte de volgende werkdag er zeker zou zijn en de andere dag “binnen een uur hebben jullie de offerte binnen!” of “na de lunch komt het écht!”. Beloftes kan Venn helaas niet waar maken wat resulteerde in een opstapeling van teleurstellingen. Op het allerlaatste moment nog een aanvraag bij ING gedaan omdat we niet het vertrouwen hadden dat er überhaupt nog iets ging komen (dan was de acceptant weer ziek en bleef het dossier gewoon liggen ondanks de “spoed” en dan was er wel weer een storing: er leek altijd wat te zijn!). Gelukkig heeft ING onze case binnen 24(!) uur behandeld uit service (na uitleg dat wij al wekenlang bij Venn in onzekerheid zaten) en hadden zo toch nog op tijd een hypotheekofferte binnen. Het leek Venn helemaal niks te doen om een klant te verliezen op deze manier. Wij raadden Venn daarom ook echt niet aan door de slechte service en vooral de onbereikbaarheid als consument. De lage rente lijkt verleidelijk maar je kan er weinig voor terug verwachten. Het is absoluut de slechtste ervaring die wij ooit met een bedrijf mee hebben gemaakt, onze financieel adviseur zat zelfs met de handen in het haar.

  We zijn erg teleurgesteld in Venn en raden daarom bij iedereen deze hypotheekverstrekker af.

  Beantwoorden
  • Beste Jules,
   Fijn dat we elkaar inmiddels hebben gesproken en de situatie hebben kunnen evalueren. Venn Hypotheken staat voor een snel en soepel proces en wij betreuren het dan ook dat uw ervaringen anders zijn! Met uw hulp en feedback verbeteren wij ons proces zodat we al onze klanten naar tevredenheid kunnen bedienen. Nogmaals dank hiervoor en heel veel woonplezier in uw nieuwe woning!
   Team Venn Hypotheken

   Beantwoorden
   • Heel herkenbaar verhaal, er lijkt in die tijd weinig veranderd, nu in 2023 zitten wij midden in een proces met een bestaande hypotheek van VENN die we mee willen nemen naar de nieuwe woning.
    Ik ben bijna 60 jaar en wil met mijn lief een kleine bungalow kopen na lang zoek hadden we die een gevonden.
    Alle voorlopige koopcontracten zijn getekend maar VENN eist dat we eerst ons huis verkopen, we krijgen geen verhuishypotheek( daar doet VENN niet aan ) dus de passeerdata al 2x moeten verschuiven door de onredelijke eisen van VENN.
    Elke keer als we weer aan het lijstje eisen hebben voldaan van VENN verzinnen ze weer iets nieuws.
    We moeten van VENN eerst onze eigen woning verkopen( hun noemen dat een verhuisregeling ) en laten passeren voor we de nieuwe woning kunnen laten passeren, eerst aflossen dan pas kunnen/mogen we de hypotheek meenemen. Prima dat is allemaal nog wel te realiseren. Maar toen alles ingediend was kwam er een nieuwe voorwaarde:
    Natuurlijk willen we de lage rente meenemen naar een nieuwe hypotheek maar VENN maakt het bijna onmogelijk zo niet totaal onmogelijk door te eisen dat we nu moeten wachten op het verlopen van de ontbindende voorwaarden van mijn eigen woning terwijl de ontbindende voorwaarden voor onze aan te kopen woning dan reeds met een maand verstreken zijn. HOE dan!?! Dus dan kan het in de praktijk zijn dat ik mijn huis verkocht heb en geen nieuwe hypotheek ontvang voor de nieuwe woning. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Het maakt schijnbaar ook niet uit dat je een trouwe en goede klant bent die nog nooit een betaling heeft gemist je wordt door VENN behandeld als een totaal onbetrouwbaar nieuwe klant.
    De slogan op hun eigen website slaat de plank echt mis “Begrijpelijke en betaalbare hypotheken zonder gedoe” . Dit is absoluut niet waar wij ons in kunnen vinden, het is alleen maar gedoe.
    Zelfs mijn hypotheekadviseur( zeer ervaren ) loopt tegen een muur van regeltjes aan en zit met zijn handen in zijn haar.
    Dit alles is zeer stressvol.
    Wij zijn zeer teleurgesteld in VENN die het ons onmogelijk maakt om te verhuizen, als ik dat van te voren had geweten had ik NOOIT voor VENN gekozen.
    Waarvan akte

    Beantwoorden

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop maandag om 09:00.
Bel direct