Klantenbeoordeling 9.7/10

Nieuwe hypotheekaanbieders: Colibri en Jungo

Colibri en Jungo zijn gestart met het aanbieden van hypotheken. Beide hypotheekaanbieders richten zich op een specifieke doelgroep: starters en crowdfunding.

Colibri en Jungo gestart

Recent zijn Colibri en Jungo gestart met het aanbieden van hypotheken. Beide hypotheekaanbieders richten zich op een specifieke doelgroep. We bespreken de belangrijkste kenmerken en uiteraard de hypotheekrente.

Wat is de beste hypotheek voor jou?Start hier een hypotheekvergelijking >

Een hypotheek van Colibri

Colibri richt zich in eerste instantie op starters op de huizenmarkt. Geheel conform de hypotheeknormen heb je dus de keuze uit annuïtair of lineair aflossen. Daarbij kun je kiezen voor met en zonder NHG en zowel in loondienst als zelfstandige kun je bij Colibri terecht.

Kijken we naar de hypotheekrente van Colibri dan is de doelgroep nog specifieker. Voor starters die een woning kopen boven de NHG-grens van 265.000 euro en de hypotheekrente 20 jaar vastzetten, is Colibri momenteel concurrerend.

Een hypotheek van Jungo

Let op: Jungo heeft bekend gemaakt (voorlopig) geen nieuwe hypotheken te verstrekken.

Wie kiest voor een hypotheek van Jungo, krijgt de mogelijkheid om een deel van de hypotheek (20%) te financieren via crowdfunding. Dit betekent dat particulieren rechtstreeks kunnen investeren in jouw hypotheek in ruil voor rendement.

  • Is jouw crowdfunding-campagne succesvol, dan kom je in aanmerking voor een lagere hypotheekrente (-0,2%).
  • De investeerders in jouw hypotheek kunnen rekenen op een rendement tussen 2% en 4,25%. Dit zit tussen sparen en beleggen in.

Het zal niet iedereen aanspreken om campagne te voeren voor de financiering. Ook is de constructie ingewikkelder dan een reguliere hypotheek. Zij kunnen hun tijd en moeite beter steken in een goede hypotheekvergelijking.

Wie echter zeker is van de financiering, bijvoorbeeld via familie of vrienden, heeft met de crowdfundhypotheek een alternatief voor de familiehypotheek. Je sluit bij Jungo een echte hypotheek in plaats van een schenkingsconstructie. Lees meer over de crowdfundhypotheek.

Zie ook crowdfunding voor zakelijke financieringen.


Nieuwe hypotheekaanbieders zijn een aanwinst

Sinds 2014 zijn een tiental nieuwe hypotheekaanbieders gestart. De teller staat inmiddels op 34 actieve geldverstrekkers. Nederlandse consumenten weet deze nieuwkomers ook steeds vaker te vinden. Met een scherpe rente en ruime voorwaarden houden ze de gevestigde geldverstrekkers scherp.

Colibri en Jungo zullen met de specifieke doelgroep niet direct veel marktaandeel winnen. Wel laten ze zien dan innoveren met hypotheekproducten nog altijd mogelijk is. Beide zijn dus zeker een aanwinst.

Wat is de beste hypotheek voor jou?Start hier een hypotheekvergelijking >

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct