Klantenbeoordeling 8.2/10

Nieuwe laagste rente voor geld lenen

Freo verlaagt vandaag de rente voor een persoonlijke lening. Daarmee is geld lenen goedkoper geworden. Goed nieuws in de dure decembermaand.

Freo verlaagt de rente voor persoonlijke lening

We hebben een nieuwe laagste rente voor geld lenen. Freo heeft de rente voor de persoonlijke lening verlaagd naar 3,8%. Goed nieuws in deze dure decembermaand. Een consumptief krediet is namelijk goedkoper dan rood staan of kopen op afbetaling.

Door de renteverlaging staat Freo nu bovenaan het renteoverzicht. Dit is geen onbekende plek voor de Rabobank-dochter. Eerder moest Freo de nummer 1-positie echter nog delen BNP Paribas, Defam, Findio en Interbank.

We zijn benieuwd of de concurrentie het voorbeeld van Freo gaat volgen.

Concurrentie voor geld lenen

Daarmee is consumptief geld lenen weer iets goedkoper geworden. Deze trend zien we ook bij hypotheken. De afgelopen maanden verlaagde geldverstrekkers soms meerdere malen per maand de hypotheekrente. Met inmiddels 38 actieve hypotheekaanbieders in Nederland is het dan ook lastig om je positie te handhaven.


De concurrentie bij consumptieve leningen is een stuk kleiner. Het is daarom goed dat af en toe een kredietverstrekker de concurrentie op scherp zet. Zo blijft consumptief geld lenen, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing, aantrekkelijk.

Renteverschil tussen persoonlijke lening en doorlopend krediet

Freo heeft wel de rente van de persoonlijke lening verlaagd, maar niet die van het doorlopend krediet. Ook daarin is een trend zichtbaar. Aanbieders van leningen doen hun doorlopende kredieten steeds meer in de ban. Deze kredietvorm is minder flexibel geworden.

ABN AMRO, Interbank en BNP Paribas zijn zelfs gestopt met het aanbieden van doorlopende kredieten. Bij Freo kun je nog wel terecht voor flexibel geld opnemen en aflossen. Een doorlopend krediet is wel duurder geworden ten opzichte van persoonlijk lenen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop woensdag om 09:00.
Bel direct