Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Nieuwe uitdager voor geld lenen zorgt voor noodzakelijke concurrentie

  Door: Roel 2623 keer gelezen
Nieuwe uitdager voor geld lenen zorgt voor noodzakelijke concurrentie

BNP Paribas heeft de tarieven voor geld lenen verlaagd. Daarmee zorgt de kredietverstrekker voor de noodzakelijke concurrentie bij het sluiten van een persoonlijke lening.

BNP Paribas heeft de tarieven voor geld lenen verlaagd

BNP Paribas heeft de tarieven voor geld lenen fors verlaagd. Vanaf deze week is de laagste rente voor een persoonlijke lening 3,9%. Door deze renteverlaging deelt de kredietverstrekker momenteel de toppositie met Freo in het rente-overzicht.

Bij een leenbedrag van € 20.000,- steekt BNP Paribas momenteel zelfs met kop en schouders boven de concurrentie uit. De van oorsprong Franse bank begon voorzichtig met het aanbieden van kredieten in Nederland, maar wil zich nu duidelijk profileren.

Noodzakelijke concurrentie

Daarmee zorgt BNP Paribas momenteel voor de noodzakelijke concurrentie voor geld lenen. De eerste helft van 2019 verhoogden kredietverstrekkers namelijk één voor één de leenrente. Hierdoor had ‘rentekoploper’ Freo nog maar weinig te vrezen.

BNP Paribas kan de druk er bij de concurrentie op houden om een scherpe leenrente te blijven bieden. De afgelopen maanden is de marktrente namelijk gedaald, gevolgd door de hypotheekrente en spaarrente. Geld lenen werd, tegen de trend in, juist duurder.

Persoonlijke lening wint aan populariteit

BNP Paribas biedt enkel persoonlijke leningen aan. Deze leenvorm is in populariteit gestegen, nu een doorlopend krediet steeds meer aan banden wordt gelegd. Zo is er recent een maximum gesteld aan de tijd dat je geld kunt opnemen met een doorlopend krediet.

Ook huizenbezitters ontdekken de persoonlijke lening als alternatief voor de hypotheek verhogen, bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren. Een persoonlijk lening afsluiten is gratis en doe je volledig online. Ook is het kostenverschil met een hypotheek kleiner geworden door de langere looptijd en de mogelijkheid om (onder voorwaarde) de rente af te trekken.

Geld lenen

Goedkoop geld lenen? Vergelijk alle leningen.

Autolening vergelijken

Geld lenen voor een nieuwe auto?

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.