Klantenbeoordeling 10.0/10

Nu ook hoge buitenlandse spaarrentes voor flexibel sparen

Naast deposito’s, bieden Europese banken nu ook flexibel sparen aan in Nederland. Dit betekent nieuwe hoge spaarrentes voor een vrij opneembare spaarrekening.

De hoogste spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekening

Bij Big Bank kun je nu flexibel sparen met een rente van 0,3%. Open Bank zit daar iets onder met 0,2%, gevolgd door CIVI Bank met 0,15%. Deze Europese spaarbanken bieden momenteel de hoogste spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekeningen.

Ter vergelijking: de gemiddelde spaarrente voor flexibel sparen is momenteel 0,06%. En wie spaart bij een traditionele grootbank krijgt tegenwoordig niet meer dan 0,01% rente op een vrij opneembare spaarrekening.

Met de komst van de Europese spaarbanken valt er dus weer wat te kiezen.

Spaargeld vastzetten niet meer nodig

Wie kiest voor depositosparen kan al langer rekenen op hoge spaarrentes uit het buitenland. Bijvoorbeeld 1,3% rente bij J&T Banka als je spaargeld 3 jaar vastzet. Of 1% rente bij het Belgische CKV voor 1 jaar vast. Depositosparen moet natuurlijk wel bij je passen.

Wie zijn of haar spaargeld liever niet vast zet, heeft met de toevoeging van Flexibel sparen nu ook toegang tot een hoge spaarrente. Al is deze niet zo hoog als bij deposito sparen.


Alternatief voor de lage spaarrente in Nederland

Sparen in het Buitenland is een stuk toegankelijker geworden met de komst van online spaarplatforms, zoals Raisin en Savedo. Via een persoonlijke account open je eenvoudig  één of meerdere spaarrekeningen in Europa. Volledig in het Nederlands en gedekt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Zij bieden een interessant alternatief voor de lage spaarrente in Nederland die steeds meer richting de 0% kruipt. Door vermogensbelasting en inflatie is het rendement op spaargeld feitelijk al negatief.

Voorkom dat uw spaargeld minder waard wordt en bekijk het actuele aanbod voor flexibel sparen of depositosparen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Eerste woning kopen?

Ontdek de mogelijkheden voor starters.

Aflossingsvrij

Bereken jouw mogelijkheden met een aflossingsvrije hypotheek

Overwaarde opnemen?

Bereken nu vrijblijvend jouw mogelijkheden.

Plaats een reactie


Een complete hypotheekvergelijking?

Wij vergelijken méér dan 670 hypotheken.

040 311 60 22

We zijn weer bereikbaarop donderdag om 09:00.
Bel direct