Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Nu ook hypotheken via Bunq

  Door: Roel 1450 keer gelezen
Nu ook hypotheken via Bunq

De online bank Bunq stapt in hypotheken. De ‘bankuitdager’ wil op deze manier meer rendement maken op spaartegoeden van rekeninghouders.

Bunq stapt in hypotheken

Voor het verstrekken van hypotheken is Bunq een partnerschap aangegaan met Venn Hypotheken. Dit is een dochtermaatschappij van Nationale Nederlanden en een zogenoemde regiepartij.

Via een regiepartij kunnen institutionele beleggers investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt.

Met de selectie van Venn Hypotheken heeft Bunq inmiddels 100 miljoen euro aan vastgoedtransacties op de balans staan. Dit meldt het FD vandaag bij monde van Bunq-oprichter Ali Niknam. Hij geeft daarbij gelijk toe dat deze stap tegen zijn filosofie ingaat.

Benieuwd wat Bunq te bieden heeft?Bekijk hier het volledige aanbod >>>

Uitdager van traditionele banken

Bunq is opgericht als uitdager van de traditionele banken door te werken met een abonnementsvorm. Voor de betaalrekening van Bunq betaal je € 7,99 of € 16,99 per maand. Dit in plaats van een goedkoper model waarbij spaartegoeden worden uitgezet als belegging.

Door de ongewone situatie op de financiële markten is het aanhouden van spaartegoeden steeds minder interessant en zelfs verlieslatend. Onder druk van de rekeninghouders past Bunq het verdienmodel nu toch iets aan door te gaan beleggen in hypotheken.

Alleen met NHG of eigen geld

Niknam benadrukt in het FD uitsluitend te beleggen in veilige hypotheken. Zo moet 65% van de hypotheken die Venn voor Bunq selecteert onder NHG vallen. Zonder garantie moet minimaal 20% van de woningwaarde aan eigen geld worden ingelegd.

Kopers zullen er overigens weinig van merken dat Bunq investeert in hun hypotheek. Venn Hypotheken is en blijft het aanspreekpunt.

Hypotheek Berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen.

Actuele hypotheekrente

Vergelijk alle hypotheekrentes.

Reageer op dit artikel

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

hypotheken

doen zij ook in zakelijke hypotheken,
Is onderpand ipv eigen geld ook mogelijk

Beste,

Bunq biedt wel zakelijke rekeningen, maar zakelijke hypotheken zitten niet in het assortiment. Met vriendelijke groet, Roel (FX.nl)